Снимка: ЕПА/БГНЕСЕС и Япония постигнаха принципна договореност по основните елементи

...
Снимка: ЕПА/БГНЕСЕС и Япония постигнаха принципна договореност по основните елементи
Коментари Харесай

EС и Япония договориха споразумение за свободна търговия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейски Съюз и Япония реализираха кардинална договореност по главните детайли на съглашение за икономическо партньорство, оповестиха от пресслужбата на институцията. Това стана по време на състоялата се в Брюксел среща на високо равнище ЕС-Япония. Документът е бъде най-важното двустранно комерсиално съглашение, сключвано в миналото от Европейски Съюз, както и първото, съдържащо съответен ангажимент, обвързван с Парижкото съглашение за климата.
За страните-членки от Европейски Съюз съглашението за икономическо партньорство с Япония значи унищожаване на доста огромна част от митата, които възлизат общо на 1 милиарда евро годишно, отваряне на японския пазар за импорт на съществени селскостопански артикули от Европейски Съюз и други
Това ще усили износа от Европейски Съюз и ще сътвори нови удобни благоприятни условия за европейските сдружения. Стойността на износа от Европейски Съюз може да се усили с до 20 ммлрд. евро. В съглашението са заложени най-високите стандарти в региона на труда, сигурността, опазването на околната среда и отбраната на потребителите. Освен това то се основава високите стандарти за отбрана на персоналните данни, въведени както от Европейски Съюз, по този начин и от Япония.
" С това съглашение Европейски Съюз и Япония удостоверяват споделените си полезности и се ангажират да съблюдават най-високите стандарти в области като труд, сигурност, запазване на околната среда и отбрана на потребителите. Заедно насочваме мощно обръщение към света, че поддържаме свободната и обективна търговия. Доколкото се отнася за нас, протекционизмът не дава отбрана. Само с общи старания ще успеем да зададем амбициозни световни стандарти. Това ще бъде посланието, което Европейски Съюз Япония ще насочат дружно на срещата на Г-20 на следващия ден ", съобщи ръководителят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер.
" Споразумението за икономическо партньорство сред Европейски Съюз и Япония е най-значителното и всеобхватно съглашение, сключвано в миналото в региона на селското стопанство ", акцентира и еврокомисарят по земеделието Фил Хоган.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР