Снимка: ЕПА/БГНЕС Лидерът на либералната германска Свободна демократическа партия Кристиан

...
Снимка: ЕПА/БГНЕС Лидерът на либералната германска Свободна демократическа партия Кристиан
Коментари Харесай

Лидерът на германските либерали поиска промени в политиката, за да влезе в коалиция


Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на демократичната немска Свободна демократическа партия Кристиан Линднер съобщи в изявление за немския в. " Велт ", че ще взе участие в коалиция с канцлерката Ангела Меркел единствено, в случай че се промени посоката на държавната политика, съобщи Ройтерс.

Консервативният алианс на Християндемократическия съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС) остана най-голямата парламентарна група и след изборите в неделя, само че загуби поддръжка в интерес на крайната десница. Очаква се започването на съдружни договаряния, само че единствената му реалистична алтернатива е съюз с либералите и със Зелените. Потенциалните съдружни сътрудници обаче имат различия по проблеми от енергетиката и налозите до Европа и миграцията, което усложнява сключването на съдружно съглашение.

" Има аритметическо болшинство, само че и четирите партии имат лични изборни мандати ", акцентира Линднер пред в. " Велт ". " Предстои да забележим дали те ще могат да бъдат обединени без несъгласия и в полза на страната ", добави той, наблягайки, че политиката не е математика и в случай че изпитва подозрения, партията му ще остане в съпротива.

" Всички би трябвало да знаят, че Свободната демократическа партия ще се причисли към коалиция единствено, в случай че има смяна в посоката на немската политика ", добави водачът на либералите.

Политиката към Европа и еврозоната е една от областите, в които програмата Свободната демократическа партия се разграничава от позициите на консерваторите и Зелените, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР