Снимка: Дойче велеЕдин от най-големият производител на автомобили в света

...
Снимка: Дойче велеЕдин от най-големият производител на автомобили в света
Коментари Харесай

Немски автогиганти извършвали тестове на вредни газове върху хора

Снимка: " Дойче веле "

Един от най-големият производител на коли в света " Фолксваген “ е в центъра на нов скандал, откакто се появиха информации, че е оказал помощ с финансиране опити, при които хора са били подлагани на проби с отработени газове. Това стана откакто в " Ню Йорк Таймс “ заяви, че американски лобидн по поръчка на немски автомобилни компании е провел проби на 10 маймуни през 2014 година Но казусът за автомобилния гигант се задълбочи през днешния ден, защото немският " Зюддойче цайтунг “ заяви, че върху 25 индивида също са извършени проби за въздействието на вдишването на токсични азотни оксиди (NO2).
Изследванията бяха поръчани от организация, известна като Европейската изследователска група по околна среда и здраве в бранша на превоза (EUGT), финансирана от " Фолксваген “ дружно с техните сътрудници от немския авто бранш " Даймлер “ и “БМВ “. Надявайки се да защитят екологичната известност на дизеловото гориво и сериозните данъчни облекчения, които вървят с това - EUGT поръча тестванията от основания в Съединени американски щати Институт за респираторни проучвания " Лъвлейс. Според " Ню Йорк таймс “ 10 маймуни били затворени в херметически камери и били оставени да гледат анимационни филмчета, до момента в който дишали отработените газове от VW Beetle. От фирмите обаче обявиха, че нямат нищо общо с опитите с маймуни. Автомобилните компании взеха решение в края на 2016 година да разхлабен EUGT, която най-сетне затвори вратите си предходната година.
Скандалът Dieselgate на " Фолксваген “ разкри, че от автогрупата са манипулирали към 11 милиона автомобила в международен мащаб, с цел да бъдат заблудени регулаторните проби, с цел да наподобява, като че ли моторите дават отговор на рестриктивните мерки за излъчванията на NOx, а в действителност ги надвишават неведнъж при действително шофиране на път. На уеб страницата си Световната здравна организация показва " възходящите доказателства ", че излагането на азотен диоксид " може да усили признаците на бронхит и астма, както и да докара до респираторни инфекции и понижена белодробна функционалност и напредък ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР