Снимка Dnes.bgБългарски вегански съюз готви извънредна и дръзка акция пред

...
Снимка Dnes.bgБългарски вегански съюз готви извънредна и дръзка акция пред
Коментари Харесай

Веганите анатемосват всички българи, които убиват бебета агънца за Великден, заканват се с дръзка акция днес

Снимка Dnes.bg

Български вегански съюз готви изключителна и дръзка акция пред Светия синод през днешния ден от 18 часа. Протестираме против църквата като институция поради безмълвното ѝ равнодушие към всички жертвоприношения на животни за Гергьовден, Великден, Никулден и ред други нейни празници, написа Блиц.

Протестираме против безразличието и апатията ѝ. Протестираме против провеждането на курбани от нейни вярващи. Протестираме против всеобщото изтребване на бебета агънца, тонове риба, предколедните свине и ред други животни!

Църквата освен не жигосва тези зверства, а добродушно си мълчи, само че и на всичкото от горната страна се привикват нейни чиновници да вземат участие в тези церемонии. Това е неприемливо и възмутително ", декларират от съюза в писмо разпратено до медиите и подписано от Никола Донев.

Сред настояванията на веганите са: 

1. Църквата неотложно да се разгласи срещу курбаните включващи жертвоприношения на животни и да жигосах причинителите им! НЕЗАБАВНО!
Това би трябвало да се случи преди да свършат великденските пости!
 
2. В най-основната ѝ книга са записани 10 заповеди, една от които е ЯСНА и КАТЕГОРИЧНА: Не убивай! Не е записано не убивай единствено хора, написа ясно и изрично - Не убивай! Затова желаеме неотложно църквата да излезе с ясна позиция, че убийствата на животни влизат в тази заповед - Не убивай!
 
3. Анатемосване на всички убийци на животни! НЕЗАБАВНО!

" Не, не се бъзикаме, съществени сме. Живеем в 21 век и е извънредно време църквата да жигосах убийствата на животни публично ", упорстват от веганската организация. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР