Снимка: Дарик Транспортният министър Ивайло Московски и БСП в спор

...
Снимка: Дарик Транспортният министър Ивайло Московски и БСП в спор
Коментари Харесай

Управляващите в спор с опозицията за концесията на Летище София


Снимка: Дарик

Транспортният министър Ивайло Московски и Българска социалистическа партия в спор за Летище София. От Левицата желаеха да бъде спряна концесията. Москов пък изясни, че на процедура се извършва решение на служебното държавно управление.

Българска социалистическа партия внася планове за решения в Народното събрание, с които се стопира концесията на Летище София и се афишират изискванията по концесията, решението за което беше взето от държавното управление през вчерашния ден. с претекстовете.

„ Всички ние ще бъдем сюрпризирани, когато тази процедура бъде оповестена. Не може най-печелившото българско държавно сдружение Летище София, обект на национална сигурност, да бъде продадено, да бъде отдадено на концесия по този мрачен и непрогледен метод “, сподели своите претекстове Георги Свиленски.

„ Ние няма да позволим това нещо да се случи и по всевъзможен начин – парламентарни, ще създадем по този начин, че тази концесия да не започва. На Летище София са почнали съкращения на служащи, почнали са да вкарват условията на бъдещия концесионер в предварителните условия, които би трябвало да бъдат, с цел да може когато получи концесията, тя да му бъде предоставена, без да има опълчване от работещите на Летище София. Ние ще застанем зад всеки един служащ на Летище София, който бъде безпричинно скъсен, уволнен или изпъден от Летището “, добави още той.

Минути по-късно в Народното събрание пристигна и транспортният министър Ивайло Московски, с цел да изясни обстановката:-->

„ Относно това дали би трябвало, или не би трябвало да се дава Летище София на концесия, бих споделил, че концесията никога не значи промяна на собствеността, а собствеността си остава публично-държавна от самото начало на концесията, както е с летищата Варна и Бургас, които сътрудниците от Българска социалистическа партия по тяхна време са концесионирали и аз желая да ги поздравя за това, тъй като това са един сполучливи концесии, които потвърждават, че концесията е един естествен стопански инструмент, който може да притегли в допълнение вложения, които могат да подсигуряват професионалното ръководство на летищната инфраструктура. Това е единственото, което целим, и желаеме да създадем с развиването на Летище София “.

Междувременно в коридорите на Народното събрание депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев заяви, че напуща управлението на партията.

„ Няма драма нито с управлението, нито с сътрудниците в парламентарната група. Това са персонални решения, свързани с осмисляне на заниманията ми оттук насетне. Разбирането ми е, че когато човек е зает с дадена позиция, той би трябвало да го прави на 100 %. Затова помолих да бъда освободен като зам.-председател на парламентарната група. А по-късно ще забележим “, сподели Бойчев.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова също увери, че няма драма в напускането на Бойчев:

„ Жельо Бойчев остава член на Българска социалистическа партия, член на градската организация. С предпочитание интензивно да работи и да оказва помощ. Желае да напусне управлението на парламентарната група. Скоро време и Народното събрание, и политиката въобще по персонални аргументи. Той желае да си развива живота в друга посока. Опитахме се да го разубедим, тъй като е извънредно първокласен и скъп сътрудник, само че това е негово решение и желае да се занимава с нещо друго, а не с политика “.

Нинова добави, че Бойчев доста щял да липсва на социалистите. /dariknews.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР