Снимка: Дарик, Деян ГерговскиОкръжната прокуратура в Шумен постигна осъдителна присъда

...
Снимка: Дарик, Деян ГерговскиОкръжната прокуратура в Шумен постигна осъдителна присъда
Коментари Харесай

Осъдиха бившия ръководител на Напоителни системи в Шумен

Снимка: Дарик, Деян Герговски

Окръжната прокуратура в Шумен реализира неоправдателна присъда за някогашния началник на хидротехнически регион в „ Напоителни системи “ в Шумен Юлиян В.

Днес, 12 февруари 2018 година, 48-годишният обвиняем бе приет за отговорен за умишлена занемареност като началник на предприятието от състав на Шуменския областен съд, който му наложи наказване 2 години отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.

С присъдата си съдът го лиши и от правото да заема избрана държавна или социална служба за период от 2 години. В момента наказаният Юлиян В. е шеф на общинското дружество „ Общински жилища и парцели “ в Шумен, където е бил назначен на 29 ноември предходната година.
Съдът призна за отговорен Юлиян В., който в качеството си на длъжностно лице
и при изискванията на продължавано закононарушение по член 219, алинея 3, във връзка
с алинея 1 от Наказателен кодекс от началото на август до 13 септември 2013 година не положил задоволително грижи за ръководенето, ръководството и стопанисването на повереното му имущество, от което последвала забележителна вреда за предприятието – 49 003 лв..
Осъдителната присъда на Шуменския областен съд предстои на митинг и обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР