Снимка Д-р Комаровский ИнстаграмИма ли начин без PCR тест да

...
Снимка Д-р Комаровский ИнстаграмИма ли начин без PCR тест да
Коментари Харесай

Д-р Комаровски: Първият и основен признак на Ковид в семейството е загубата на обоняние

Снимка Д-р Комаровский Инстаграм

Има ли метод без PCR тест да разберем дали някой има Ковид?

Едва ли има сигурен метод, само че въпреки всичко някои експерти дават тенденция.

Докторът Евгений Комаровски на страницата си в обществената мрежа уточни главните признаци, по които всеки може елементарно да дефинира дали човек е инфектиран с коронавирусна зараза, написа Zdrave.to.

Ако човек е изгубил чувството си за усет и аромат, това е първият и главен симптом, че се е заразил с COVID-19. Според лекаря този признак може безвредно да се смята за диагностичен.

Този симптом показва по-точно диагнозата, даже по-точно от измерването на температурата на тялото на човек.

Ето за какво, в случай че вие или вашите близки внезапно забележите, че не усещате миризмата и усета, тогава би трябвало неотложно да се консултирате с доктор, с цел да установите точна диагноза и по този метод да не застрашите другите към вас.

Евгений Комаровски твърди, че обонянието може да изчезне при простуда или грип, само че в този случай това се дължи на задръстване на носа. При коронавирусна зараза хремата може въобще да не участва или да е едва изразена, само че обонянието изчезва съвсем изцяло.

Според лекаря при COVID-19 се засягат нервните окончания, с помощта на които човек възприема миризми и усети. Комаровски акцентира, че тази промяна е обратима.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР