Снимка БулфотоЗдравните власти в Пловдив обявиха, че на този етап

...
Снимка БулфотоЗдравните власти в Пловдив обявиха, че на този етап
Коментари Харесай

Официално: Съобщиха ще има ли грипна ваканция в Пловдив

Снимка Булфото

Здравните управляващи в Пловдив оповестиха, че на този стадий грипна почивка в града няма да има. Решението е взето преди минути, оповестиха от Община Пловдив. Ситуацията обаче може да се промени на следващия ден, в случай че се резервира наклонността с увеличение броя на болните и отсъстващи възпитаници, написа trafficnews.bg

От отдел „ Образование ” и Регионалната здравна ревизия в Пловдив наблюдават обстановката. 

" При регистриран пик, РЗИ дава своето позволение за оповестяване на грипна зараза, а Общината взема решение дали да разгласи грипна почивка ", заяви пред TrafficNews.bg д-р Коларова от РЗИ-Пловдив.

„ Към 15 януари равнището на заболеваемостта продължава да бъде високо на територията на Пловдивска област. Остават в действие ограничаващите ограничения. Учебните занятия при учениците няма да бъдат преустановявани. Следим положението в учебните заведения в региона. Ако в три поредни дни отсъстващите възпитаници в едно учебно заведение са над 30% % от всички, шефовете изпращат писмо към нас ”, добави още Коларова.

В същото време пред кабинетите на общопрактикуващите лекари от сутринта чакат десетки пациенти. Опашки се извиха в огромните ДКЦ-та.

Читатели описаха, че са чакали сред два и четири часа, с цел да минат през обзор.

Пред кореспондент на TrafficNews.bg директорът на " Надзор на заразните заболявания " към РЗИ-Пловдив доктор Троянчева сподели, че на този стадий тематиката за почивка не стои на дневен ред.

" Продължаваме да следим равнището на заболеваемост в Пловдив и региона. В зимния сезон сме, който е миг на повишение на острите респираторни болести, тъй че няма по какъв начин да чакаме нещо друго. Ако има съществено утежняване, ще преценим, само че за момента няма никаква смяна ", увери доктор Троянчева, с което несъмнено разруши сърцата на бленуващите да изпразнят класните стаи. 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР