Снимка БулфотоЗасилване на мигрантския натиск по българско-турската граница се наблюдава

...
Снимка БулфотоЗасилване на мигрантския натиск по българско-турската граница се наблюдава
Коментари Харесай

Незаконни мигранти пак атакуват границата ни! Над 220 нарушители са заловени за 40 дни

Снимка Булфото

Засилване на мигрантския напън по българско-турската граница се следи през последния месец, разгласи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, който инспектира обучение за защита на Гранична полиция и Специалните сили край Малко Търново. Той посочи, че за 40 дни не са позволени на българска територия 222 незаконни мигранти, оповестява организация Блиц.

" Нови 100 джипа ще бъдат предоставени за защита на границата ”, съобщи министър Каракачанов. Те ще бъдат закупени със средствата получени от Европейски Съюз. На този стадий не се постанова военното наличие по границата да се усили, посочи вицепремиерът. " Но ние сме подготвени при нужда, при всеобщо появяване на огромни маси емигранти. В този сектор има 45-50 души от армията. Ние сме създали проекти за активизиране на до 2700 души военнослужещи с близо 500 единици техника, с цел да подпомогнем Гранична полиция ", изясни военният министър. 

Относно мигрантите, които пробват да влязат в страната ни, той обясни, че става въпрос за разнообразни групи хора. " Освен емигранти, които бягат от регионите на военни дейности в Близкия изток, имаме огромни групи от хора, които идват от доста по-далечни дестинации – Афганистан, Африка, които считат, че в Европа могат да намерят по-лесен метод на живот ", добави Каракачанов.

В региона на Малко Търново Каракачанов следи проява на 68-а бригада Специални сили в взаимна интервенция с Гранична полиция по попречване на незаконно нахлуване на мигранти у нас.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР