Снимка БулфотоВсе още не съм се записал за среща с

...
Снимка БулфотоВсе още не съм се записал за среща с
Коментари Харесай

Нено Димов посочи как се подбират проектите в МОСВ

Снимка Булфото

Все още не съм се записал за среща с президента. Откакто съм в ръководството на Министерство на околната среда и водите съм подписал 27 контракта за публични поръчки. При половината от тях, са спечелили кметове, които не са от ГЕРБ и Оперативна програма. Много ясно се вижда, че не сортираме плановете по партийна принадлежност, а по сполучлива реализация.

Това сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Според него е вярно президентът да получи информация. „ Много малко публични поръчки се вършат непосредствено от министерствата. Те се подписват главно от общините “, стана ясно от думите му.

Министър Димов разяснява и думите на премиера, който сподели, че служителите, които не са си платили санкциите към КАТ ще се уволняват.

„ Гледаме да сме изрядни като институция. В момента текат инспекции за неплатени, наложени санкции на чиновниците. Съвсем обикновено е една добра администрация да дава персонален образец “, акцентира Нено Димов.

Нено Димов разяснява и тематиката със застрояването на Странджа. „ В Министерство на околната среда и водите ще се гледа забавения към този момент 10 години общ публичен устав за ръководство на парк „ Странджа “. Никой не може да ме убеди, че през този интервал не се е строило. Затова би трябвало да има правилник. Ще има публично разискване, по-късно ще се направи оценка и едвам по-късно ще се премине към ново публично разискване и гледане от експертна комисия. Планът е доста щадящ природата, а застрояването в него е мощно лимитирано. Този организационен проект се стреми точно към това. Трябва да търсим баланс, а не да има приоритет в едната или другата посока “, безапелационен бе министър Димов. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР