Снимка БулфотоВече са убити и загробени над 32 000 прасета

...
Снимка БулфотоВече са убити и загробени над 32 000 прасета
Коментари Харесай

Над 32 000 прасета от Николово и Бръшлен вече са убити

Снимка Булфото

Вече са убити и загробени над 32 000 свине от свинекомплексите в Николово и Бръшлен, оповестиха от Българската организация по сигурност на храните, пише tvn.bg.

Очаква се на следващия ден да стартира унищожаването на прасетата от комплекса в Голямо Враново, в който работят 180 души. До момента там са евтаназирани единствено животните с позитивни проби за африканска чума.

Избиването на животни и затварянето на свинекомплекси ще съсипе бизнеса в България за дълъг интервал от време, съгласно специалисти в сектора. Има действителна заплаха свиневъдството да се заличи като бранш. Това значи загуба на работни места, занаят и доходи за страната.

Пораженията от африканската чума неизбежно ще доведат до повишаване на цената на свинското месо, предвиждат специалистите. В момента пазарът е спокоен, само че от есента се чака ценови скок на свинското. По данни на Асоциацията на месопреработвателите от началото на годината до момента цената на свинското месо у нас се е нараснала с към 30 – 35 %. До края на годината, в случай че не бъде овладяна болестта, нарастването може да доближи 50%. Средната цена сега е 7,60 лева за кг, която се е повишила със 7% по отношение на предходния месец.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР