снимка: БулфотоВъв вторник и в сряда вятърът ще отслабне.Облачността ще

...
снимка: БулфотоВъв вторник и в сряда вятърът ще отслабне.Облачността ще
Коментари Харесай

Студен вятър нахлува в страната през новата седмица

снимка: Булфото

Във вторник и в сряда вятърът ще отслабне.

Облачността ще бъде по-често забележителна и тук-там ще превали. 

Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от междинното за март.

През идващото денонощие облачността ще остане променлива, след обяд - по-често забележителна, и на обособени места в планинските и източните региони ще превали слаб дъжд; допустимо е и да прегърми. През нощта ще духа най-вече слаб, на следващия ден - до сдържан, северозападен, в източните региони - северен вятър, с който ще проникне малко по-студен въздух. Минималните температури ще са от 1 до 6 градуса, оптималните - сред 12 и 17 градуса, предава Българска телеграфна агенция.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често забележителна и на обособени места, основно по Северното Черноморие, едва ще превали. Ще духа до сдържан, най-вече северозападен вятър, който за малко след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 12-13 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд - по-значителна, и тук-там ще превали слаб дъжд, над към 1500 метра - сняг. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър, с който ще нахлуе по-студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 4 градуса, на 2000 метра - към минус 2.

Във вторник и в сряда вятърът ще отслабне, ще се обърне от североизток, през първия ден краткотрайно ще се усили и с него дневните температури още малко ще се намалят - оптималните ще бъдат най-вече сред 10 и 15 градуса. Облачността ще бъде по-често забележителна и тук-там, във вторник, в югоизточната половина от страната, а в сряда - в западната, ще превали дъжд, в планините над 1200 метра - сняг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР