Снимка: БулфотоВътрешният опозиционер в БСП Георги Гергов попиля лидерката на

...
Снимка: БулфотоВътрешният опозиционер в БСП Георги Гергов попиля лидерката на
Коментари Харесай

Георги Гергов попиля Корнелия Нинова! Ето какво писмо разпространи

Снимка: Булфото

Вътрешният опозиционер в Българска социалистическа партия Георги Гергов попиля лидерката на левицата Корнелия Нинова в намерено писмо, разпратено до медиите, написа ПИК. 

Ето какво написа той: 

За падението на един ръководител

След изявлението, което Корнелия Нинова даде пред Българско национално радио в предаването„ Неделя 150 ” не зная по какъв начин ще огледа в очите членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия, които участваха на съвещанието, извършено на 14-ти октомври.

Бях в залата от началото до края на съвещанието и  недоумявам кое и какво може да накара Корнелия да стигне до такава степен, че да раздели Българска социалистическа партия.  Не мога да си обясня за какво по този начин преднамерено и накратко  раздели в две групи членовете  на Националния Съвет („ Тя – ние ” и „ другите ”). С дребни изключения главната част от изказалите противоречие с Корнелия Нинова бяха членове на Националния съвет, които работеха за нейното избиране и одобряването и като ръководител на Българска социалистическа партия. В тази група тя слага персони, изразители на богато разнообразие от отзиви по необятен кръг от въпроси, с разнообразни по дълбочина разбори и причини.

В изявлението си тя обрисува три съществени тематики, по които, съгласно нея, се разполагат  несъгласията в Българска социалистическа партия:

-        отношението с ръководещите и концепциите за политическо доближаване с ГЕРБ;

-        въпросите за идния конгрес;

-        въпросите за корупцията.

По първата, по този начин наречена  разделителна линия, мисля, че не може да се откри нито един човек, участвал  в залата, който да удостовери, че някой е стартирал, в  явна или неявна форма или по какъвто и да е метод „ отзиви по тематиката за съдействие с ГЕРБ ”.  Никакъв спор за колаборация с ГЕРБ не е имало.  Казаното не дава отговор на истината, с цел да не употребя  израза „ откровена неистина ”.

По втория въпрос -  за Конгреса.  За  мен е неразбираемо по какъв начин може да  се сведе полемиката по въпроса за дневния ред на Конгреса единствено до това, което твърди Нинова. Чета и прелиствам казаното от нея.  Предложението на другата група било: „ Дайте да не вършим конгрес за политиките, а да създадем Конгрес за смяна в Устава и да върнем старите правила, да има безконечни депутати и ръководителят да се избира на Конгрес. Това беше разногласието. ” Те, видиш ли, желали да вършат конгрес за политики, а някакви други не желали.  Отново чета и нямам доверие на очите си, стартирам да се колебая дали съм бил там.

 Съмненията ми мощно нарастват като чета и за разделянето по въпроса за корупцията. Въпрос, по който тя изкуствено, спекулативно и непочтено образува и приказва още веднъж за две линии.

Смятам че Корнелия дължи опрощение за метода, по който осведоми социалистите и българското общество, посредством БНР, за работата на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

Уверен съм, че падението на Корнелия Нинова не е проваляне на партията. А Корнелия не е партията.

 

Приятел на истината

Георги Гергов

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР