Снимка БулфотоВ първите дни на ноември ще се задържи топло

...
Снимка БулфотоВ първите дни на ноември ще се задържи топло
Коментари Харесай

Лоша прогноза! Студът ни връхлита, сняг затрупва цяла България! Ето я пълната прогноза за ноември

Снимка Булфото

В първите дни на ноември ще се задържи топло време. Ще има раздрана облачност, в планините ще грее слънце, само че в равнините ще има мъгла, която ще задържа температурите по-ниски. 

Дългосрочната ни прогноза за ноември е за температури, които ще се движат сред 4 и 9 градуса, а във високите полета сред 2 и 6 градуса, написа Пик.

 Месечните количества превалявания ще се движат към нормата, като за страната,тя е 35-75 литра на квадратен метър, в планините 75 -105 литра на квадратен метър. 

Най-ниските температури през месец ноември ще са сред минус 8 и минус 3 градуса, а оптималните температури ще са сред 14 и 21 градуса. 

Очаква се динамичност на атмосферните процеси. Ще има условия за валежи. Но времето като цяло ще се задържи топло. Слабо намаляване на температурите в края на първото десетдневие на ноември. 

В началото на второто десетдневие на месеца ще има валежи от дъжд, това ще донесе намаляване на температурите, само че със прекъсването на преваляванията и температурите ще тръгнат нагоре към 14 ноември. Мъгливо време в равнините и слънчево в планините. Около 19-20 ноември ще стартира заоблачаване, което ще донесе дъжд, температурите ще се намалят. 

През третото десетдневие на ноември температурите ще останат ниски. Ще вали дъжд, а в Северна България и по високите полета на Западна България ще има сняг. На места ще има краткотрайно прекъсване на снеговалежа. 

Около 28-30 ноември в цялата страна ще завали сняг и температурите ще продължат да падат.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР