Снимка БулфотоТова е чакано от много време събитие. Отзивите за

...
Снимка БулфотоТова е чакано от много време събитие. Отзивите за
Коментари Харесай

Европейският съюз и Обединеното кралство ще подпишат споразумението за търговските си отношения след Брекзит в сряда в 8:30 ч.

Снимка Булфото

Това е чакано от доста време събитие. Отзивите за него обаче са спорни. 

Европейският съвет удостовери във вторник, че Европейският съюз и Обединеното кралство ще подпишат споразумението за комерсиалните си връзки след Брекзит в сряда в 8:30 ч. по Гринуич, заяви АП.

Документът ще бъде подписан от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Чарлз Мишел от името на блока и от английския министър председател Борис Джонсън от името на Англия.

Споразумението е утвърдено краткотрайно от Комитета на непрекъснатите представители на Европейски Съюз (COREPER) и ще бъде гласувано в Камарата на общините на  Обединеното кралство на 30 декември.

Европейският съюз и Англия реализираха историческо пост-Брекзит съглашение в областта на търговията и сигурността. Трудно извоюваните договорености от двете страни се случват четири години и половина, след като  Обединеното кралство избра да напусне Общността.

Бившите министър председатели на Англия Дейвид Камерън и Тереза Мей приветстваха съглашението в края на една тежка година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР