Снимка: БулфотоСветослав Донев, обвиняем по досъдебно производство на 2 РУ

...
Снимка: БулфотоСветослав Донев, обвиняем по досъдебно производство на 2 РУ
Коментари Харесай

Съдът във Варна остави в ареста обвиняем за притежание на дрога

Снимка: Булфото

Светослав Донев, обвинен по досъдебно произвеждане на 2 районно управление (на МВР) МВР- Варна за владеене на амфетаминопроизводни субстанции ще продължи да населява следствения арест.

Днес състав на Варненския апелативен съд удостовери определение на Оценка за съвместимост – Варна от миналта седмица, с което по отношение на Донев е била доказана най-тежката мярка за процесуална насила.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна напомня, че обвиненият е в ареста от 7 февруари тази година, откакто при профилирана полицейска интервенция от вкъщи му са били конфискувани 19,21 грама неразрешени от закона вещества. Първичният тест е открил, че това са амфетаминопроизводни субстанции, а се чака и заключението на назначената от проверяващите физико-химическа експертиза.

Втората правосъдна инстанция през днешния ден разиска всички условия, свързани със законността на задържането под стража на Донев. Факт е, че както обвиненият, по този начин и неговата отбрана не спорят за съществуването на обосновано съмнение, по отношение на авторството на действието. Събрани са многочислени и безапелационни доказателства, които поддържат съпричастността на обвинения към притежаваните субстанции. Престъпление е тежко съзнателно по смисъла на закона и се санкционира с „ отнемане от независимост “ от 2 до 8 години, както и с „ санкция “.

Варненският апелативен съд показа извода на първоинстанционния съд, че не е отпаднала заплахата Донев да се укрие или да извърши закононарушение. Прокуратурата напомня, че обвиненият, въпреки и оправдан все още на установяване на мярката за неотклонение, е регистриран за осъществени от него тежки умишлени закононарушения, за които е изтърпял наложени от съда санкции.

Фактът, че обвиненият има непрекъснат адрес не стимулира съда да промени в по-лека мярката му за неотклонение. Свидетели на следствието сочат, че фамилията на Светослав е знаело за незаконната активност, а това води и Варненския апелативен съд към извода, че желаната от Донев мярка „ домакински арест “ няма да е съответна и законосъобразна.

Определениета на Апелативен съд – Варна, с което се оставя без почитание жалбата на Светослав Донев против продължаваната към този момент близо 4-ти месец най-тежка мярка за процесуална насила „ задържане под стража “ не предстои на обжалване.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР