снимка: БулфотоСряда и четвъртък температурите ще са по-ниски от обичайните

...
снимка: БулфотоСряда и четвъртък температурите ще са по-ниски от обичайните
Коментари Харесай

Дъжд почти навсякъде във вторник

снимка: Булфото

Сряда и четвъртък температурите ще са по-ниски от нормалните за средата на март.

Значителни снеговалежи ще има в планините.

Оправдаха се упованията за проливни дъждове и гръмотевици -само за 3 часа в Монтана следобяд паднаха 16 л/кв.м, в Оряхово. Много прохладно беше в източните региони, с пориви до 65 км/ч, където вятърът беше към момента от юг, по тази причина и температурите останаха високи - 20 градуса през днешния ден в Ахтопол.

От северозапад, обаче нахлува леден въздух, и във високите полета на Западна България и Предбалкана към този момент стартира да го обръща и в сняг.

Валежите ще продължат и през нощта, и на следващия ден! Предупреждение от първа степен - жълт код, за мощен вятър в Западна България и снеговалежи във високите полета на Югозападна България е в действие на следващия ден.

В областите Перник, София, както и в региона на град София снежната завивка ще доближи към 10 cm, само че заради релативно високите температури ще вали " влажен " и тежък сняг и има заплаха от счупени клони и скъсани електропроводи.

Утре в цялата страна вятърът ще е от северозапад, сдържан, краткотрайно мощен. С него ще продължи да нахлува леден въздух, температурите още ще се намалят и минималните ща са сред 0° и 5°, по Черноморието - към 7°, а оптималните - сред 3° и 8°, единствено в югоизточните региони, където след обяд ще има и слънчеви часове, до 10°-11°.

Значителни снеговалежи ще има в планините, изключително по високите елементи, в композиция със мощен и плевел северозападен вятър.

Температурите ще се намалят и в Боровец и Пампорово и дневните ще са негативни, а в Банско ще е към нулата.

Средиземноморският циклон, причина за преваляванията на Балканите, ще се изнася на изток от полуострова, само че предизвестие за мощен вятър и обилни количества и от дъжд, и от сняг остава в действие и на следващия ден в доста региони.

В Западна Европа, както и на доста места в Централна и Югоизточна, ще вали дъжд, а във Финландия и северните региони на Европейска Русия - сняг. Слънчево ще е по Западното Средиземноморие и на Пиренеите, където стоплянето продължава.

У нас, в сряда и четвъртък температурите ще са по-ниски от нормалните за средата на март, само че преваляванията към този момент ще са на по-малко места. Главно в Северна България и планинските региони - ще превалява сняг, около река Дунав и в източните региони - дъжд. Вятърът последователно ще отслабне.

Слабо и краткотрайно ще се затопли в петък, когато слаби валежи ще има единствено в Източна България. През почивните дни още веднъж ще има и сняг.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР