Снимка БулфотоСлед победата на партията му на изборите, Слави Трифонов

...
Снимка БулфотоСлед победата на партията му на изборите, Слави Трифонов
Коментари Харесай

Шпигел и ФАЦ: Какво иска Трифонов? Чии интереси защитава? Чия работа върши?

Снимка Булфото

След успеха на партията му на изборите, Слави Трифонов към този момент се трансформира в настояща тематика и за непознатите медии. Заповеднически звук, празноти в програмата, отвращение за коалиция: какво желае Трифонов? А в действителност чии ползи пази? И чия работа прави? Германските издания " Шпигел " и ФАЦ с подробни публикации за Слави Трифонов и Има Такъв Народ.

Слави Трифонов през днешния ден попада в полезрението на две от най-влиятелните печатни издания в Германия: " Шпигел " и " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " (ФАЦ). За спечелилия в българските избори списание " Шпигел " извежда в заглавие: " Водещ, комедиант, изцяло произведение на изкуството ". Авторът на портрета Валтер Майр обръща внимание на обстоятелството, че Трифонов е изключително известен измежду българите в чужбина: " У мнозина благосклонностите към " Слави " са толкоз мощни, че размишляват дали да не се върнат в България единствено поради него. " Майр споделя в резюме историята на Има Такъв Народ и назовава Трифонов " надеждоносец ". " В очите на последователите на Трифонов бившит министър председател Борисов и най-много неговата партия ГЕРБ са " отпадък ", който би трябвало да бъде разчистен: поради корупцията, бандитската престъпност и юридическия произвол ", четем още в публикацията.

Трифонов като част от фамилията

Авторът отбелязва, че Трифонов от много време не си играе на шикалки, а в телевизионното му предаване са взели участие както Михаил Горбачов, по този начин и българският президент и досегашният министър председател. " Някой българи споделят, че за цяло едно потомство Трифонов принадлежи надали не към фамилията и постоянно е бил на посетители в домовете на доста българи - като водещ, комедиант или изцяло произведение на изкуството ", написа Майр и загатва небивалия триумф на песента му " Едно ферари с цвят червен ". Както редица други разбори, оповестени в интернационалната преса, и публикацията в " Шпигел " съпоставя Трифонов с други комици и тв-звезди, навлезли в политиката. И изяснява триумфа на това начинание по този начин: " На хората им е пристигнало до гуша от партиите на статуквото, както ги назовава Трифонов, а към това се прибавят и сериозните промени в метода, по който се използват медийните артикули. "

Според създателя, Трифонов не желае да поддържа връзка с български публицисти, тъй като ги счита за напълно подвластни от икономическите ползи на своите притежатели. Майр съпоставя водача на Има Такъв Народ с Доналд Тръмп, тъй като сходно на някогашния американски президент, и Трифонов поддържа връзка с хората по свои си канали - по Facebook и по малкия екран си 7/8, чийто офис се намира над централата на партията му. По-нататък в публикацията четем:

" Но какво желае и какво може да реализира Трифонов? Партийната му стратегия оставя доста въпроси отворени. Редом с оповестената борба против корупцията и в интерес на едно деполитизирано правораздаване се появяват и такива куриозни хрумвания като взаимният галактически полет със прилежаща Северна Македония. (…) По-шокиращо обаче, спрямо празнотите в програмата, е нещо друго: шефът на Има Такъв Народ, който не се стреми към държавен пост, първоначално не мисли за коалиция. Дори и с двете по-малки " протестни партии ". "

В края на публикацията си Валтер Майр споделя и за перипетиите към оповестеното проекто-правителство: " Пред смаяните гласоподаватели Трифонов показа тактиката, която явно беше готова авансово, дружно със листата на министрите таман по онази телевизия, която самичък има. Планът му беше изложен със повелителен звук и като че ли без конкуренция, а това постанова един-единствен извод: шефът на Има Такъв Народ рискува да се провали и е наясно с заплахата, че българите могат да отидат за трети път на избори тази година. "

Политиката е по-сложна от шоубизнеса

Във ФАЦ и положителният ценител на българската политика Михаел Мартенс написа по същата тематика следното: " За България това биха били третите избори тази година. А до тогава Трифонов вероятно още на няколко пъти ще бъде заставен да установи, че политическият поминък е малко по-сложен от това да водиш развлекателно предаване. "

Мартенс отбелязва още, че телевизионната звезда няма съдържателна идея за правосъдна промяна, както и че за разлика от месеците преди изборите през днешния ден той към този момент не приказва за промяната на основния прокурор Иван Гешев, който доста българки и българи считат за тежко подкупен. " Чии ползи в действителност пази Трифонов? И чия работа прави? " - пита по този мотив Мартенс. Той споделя и за проекто-правителството на Трифонов и издигането на Николай Василев като претендент за министър председател и разяснява: " Отстъплението си той аргументира с един сърдито-патетичен звук, а това за следващ път потвърждава, че Трифонов доста по-добре умее да подлага на критика, в сравнение с да носи рецензия. Тъй че на този стадий българската политика наподобява просто на един непрестанен избор на съмнение против " елитите ". "

В разбора във ФАЦ също става дума за концепцията за взаимен галактически полет с жител от прилежащата Северна Македония: " На земята нещата сред двете прилежащи страни сега надалеч не вървят толкоз безпрепятствено. В момента България блокира старта на европреговорите със Северна Македония с условието, че на първо време македонците трябвало да " признаят ", че " в действителност " са просто едно западно-българско племе или най-малко, че техните исторически и езикови корени се намират в българщината. От своя страна македонците по този начин настойчиво настояват - освен това оттатък всички партийни граници - че единствено те имат право да вземат решение какви биха желали да са били. "

И най-после: публикацията на Михаил Мартенс във ФАЦ е озаглавена " Слави Трифонов е изборният победител в София. Идеите му са много ексцентрични. "

обстоятелства.бг

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР