Снимка БулфотоСлед като преди броени дни Григор Димитров постигна най-големия

...
Снимка БулфотоСлед като преди броени дни Григор Димитров постигна най-големия
Коментари Харесай

Родителите на Гришо продали дома си, за да му плащат тениса

Снимка Булфото

След като преди броени дни Григор Димитров реализира най-големия триумф в кариерата си, печелейки купата на финалите на АТП в Лондон, България към този момент не е същата. В родното му Хасково хората започнаха да се поздравяват с истинското „ ГриГОРД съм “, а съвпадението на триумфа му с първия снеговалеж у нас предизвика друга мъдрост – че това не било сняг, а времето късало салфетки в чест на Гришо, написа Пик и в. " Ретро ".

Всъщност пътят на първата ни ракета до върха на ранглистата по никакъв начин не бил лек. Неговият дядо Господин споделя, че тенисистът за пръв път стъпил на корта едвам 3-годишен по виновност на татко си, който тогава практикувал същия спорт. Първата му детска ракета пенсионерът още пазел в дома си.

Като дребен Димитров бил палаво дете. Обичал доста животните и си играел с добитъка на хората от хасковското селце Стойково. „ Двамата доста обичахме да се разхождаме до една чешма, която се намира отвън селото. Често го правехме дружно и не се уморявахме. Като стартира да спортува, се източи и като че ли внезапно порасна. Дотогава го учех на дисциплинираност, което е доста значимо в спорта. Бивш боен съм от танковия полк, а на такава работа знаете, че дисциплината е преди всичко.

Сега виждам, че това, на което съм научил Григор, доста му оказва помощ “, споделя с наслада дядото на първенеца.

Той споделя и за лишенията, които цялото семейство изтърпяло, с цел да потръгне неговата кариера. Докато Гришо успее да се добере до Топ 150 в света, родителите му продали първо колата, а след това и жилището си. Всички спестявания на баба му и дядо му също се стопили в името на кариерата му. Не след дълго триумфът пристигнал и Григор почнал да печели повече пари, в сравнение с околните му в миналото са предполагали. Семейството му обаче не желало никакви скъпи дарове, с изключение на по-често да го вижда.

„ Преди всяко съревнование вървим на черква, палим свещи за неговото здраве, за триумфите му. Надявам се да доживея и да видя внука си на най-високото ходило в тениса “, споделя дядо му Господин няколко месеца преди Гришо да извърши фантазията му.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР