Снимка БулфотоС изложба започна днес протестът на полицаите. Синдикалната организация

...
Снимка БулфотоС изложба започна днес протестът на полицаите. Синдикалната организация
Коментари Харесай

Изложба постави началото на протеста на полицаите днес

Снимка Булфото

С галерия стартира през днешния ден митингът на служителите на реда. Синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи продължава протестните прояви с гледище за 30-процентно увеличение на заплатите. Днешната акция стартира с разтягане на палатков лагер до Народното събрание и галерия със фотоси по какъв начин се работи в изискванията на Коронавирус рецесия, съобщи

Десетки черно-бели фотографии на чиновници в Министерство на вътрешните работи в защитни костюми бяха изложени пред постройката на Народното събрание. Изложбата ще остане там до края на седмицата.

По този метод от синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи желаят да покажат, че служителите на реда са на първа линия в битката с ковид и също както други служби заслужават по-високо нарастване на заплатите.

Илия Кузманов от Синдикалната федерация на чиновниците уточни: " Фактическото преустановяване на всевъзможни договаряния с управлението на страната и респективно към този момент с народните представители докара до потребността от това да онагледим смисъла на нашите протестни дейности, т.е. да потвърдим, че ние в действителност сме на първа линия, в действителност работим по преодоляване на пандемията - това се вижда на фотосите. На тези фотоси вие не може да различите нашите сътрудници от служители-медици или такива на РЗИ ".

В същото време  - паралелно с изложбата от Синдикалната федерация в Министерство на вътрешните работи оповестиха, че приканват сътрудниците си в цялата страна в обедните почивки да излизат в символ на митинг пред районните ръководства на полицията: " Нашите митинги, като се изключи че са морални, са законни и както виждате, напълно културни, и не би трябвало да провокират каквато и да е била реакция в началниците в Министерство на вътрешните работи ", сподели Кузманов.

Валентин Попов – водач на Синдикалната федерация, сподели, че лагерът в София ще остане до края на седмицата.

„ Освен това сме се обърнали към нашите структури по места – нашите членове, пък и освен нашите членове, да изразят мнението си по въпроса и позиция с доста къса поява, в порядъка на минути, пред служебни здания на министерството в обедните почивки или при промяна на дежурните смени, като в границите на минута или по-малко от минути светлинни и звукови сигнали на служебни коли “, сподели той.

От синдиката на чиновниците са безапелационни, че в случай че не се стигне до съглашение до края на седмицата, ще бъде проведен народен митинг: „ Ще стартираме организацията на идващ народен митинг. Надявам се да откри някакво решение казусът, който изникна в края на предходната седмица, тъй като нарастването на нашите заплати да бъде обвързвано с някакви държавни помощи за родители одобряваме като една извънредно неприятна и извънредно безотговорна провокация “, сподели Валентин Попов.

Проявите на неодобрение на най-големия профсъюз в Министерство на вътрешните работи започнаха след разпореждане на Министерски съвет, с което на няколко администрации бяха увеличени възнагражденията с до 30%, защото вземат участие в битката против COVID-19 и са на първа линия.

Това подразни чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които се почувстваха афектирани, че на процедура държавното управление не счита, че те са също на първа линия в битката с вируса.

Полицаите ще получат 15 вместо желаните 30 % нарастване на заплатите, удостовери през днешния ден министър председателят Бойко Борисов. Той сподели, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи могат да бъдат в допълнение обезщетени през идната година, в случай че, по думите му, стопанската система върви добре.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР