снимка: БулфотоРедовни проверки за носене на маски се извършват и

...
снимка: БулфотоРедовни проверки за носене на маски се извършват и
Коментари Харесай

За месец са направени над 6 хиляди проверки в София за противоепидемичните мерки

снимка: Булфото

Редовни инспекции за носене на маски се правят и в публичния градски превоз.

Над 6200 инспекции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения против разпространяването на COVID-19 в София са осъществени през август от чиновниците на " Столичен инспекторат " и дирекциите " Здравеопазване ", " Икономика и комерсиална активност ", " Социални действия и интеграция на хора с увреждания ", " Аварийна помощ и предварителна защита " и " Култура ".

През август са тествани 6026 магазини и търговски центрове за носене на маски от личен състав и клиенти. Отделно от това са осъществени 144 инспекции в магазини за хранителни артикули, заведения за хранене и забавление и други търговски обекти на територията на Столична община.

В резултат са формирани 120 констативни протокола, на 110 обекта са дадени наставления, а на 24 обекта - устни инструкции за съблюдаване на разпорежданията на здравното министерство.

Проверки са осъществени още в 6 дома за обществени услуги, 4 общински лечебни заведения и 9 детски градини. При всички тях няма открити нарушавания, разпоредбите за противоепидемични ограничения се съблюдават прецизно, прави се щателна стерилизация по няколко пъти всеки ден.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР