снимка БулфотоРазследващите да си свършант работата във връзка с получената

...
снимка БулфотоРазследващите да си свършант работата във връзка с получената
Коментари Харесай

Гешев за Митева: Разследващите да си свършат работата, до момента сигнал за заплаха в прокуратурата няма

снимка Булфото

Разследващите да си свършант работата по отношение на получената от ръководителя на Народното събрание Ива Митева опасност за ликвидиране. На този стадий в прокуратурата подобен сигнал от Министерство на вътрешните работи не е постъпил. 

Това разяснява основният прокурор на страната Иван Гешев.  

" Спецпрокуратурата и спецсъдът реализираха доста неща и сътрудниците, които работят там могат да са щастливи от работата. Закриването им ще доведат до една юридическа злополука и юридически безпорядък ", сподели Гешев, преди да вземе присъединяване в Правната комисия в Народното събрание, където ще се преглежда предлагането за закриване на спецсъда и спецпрокуратурата, съобщи обстоятелства.бг.

" Закриването на спецсъда и спецпрокуратурата ще докара до взрив на престъпността и то най-много на проведената престъпност до равнища от 90-те години, ще докара до затрудняване на работата на Европейската прокуратура, ще докара до затрудняване до работата и на цялата прокуратура ", предвижда основният прокурор. " Единствените печеливши от тази стъпка ще са мафията и проведената престъпност ", акцентира Иван Гешев.

По думите му закриването на спецсъда и спецпрокуратурата ще докара до преустановяване и на делата, които се водят сега, в това число и на делото за атентата в Сарафово, което ще докара до реакция от Европа.

" Това ще докара до цялостна юридическа злополука и не става въпрос единствено за профилираните звена, променят се и други текстове, връщаме се към комунистическата прокуратура. Това е законодателство, което е правено на коляно ", безапелационен е обвинител номер едно.

" Текстовете, които се вкарват, опонират на българската конституция. Сигурен съм, че в случай че се одобряват, те ще стигнат до Конституционния съд. Оттук нататък прокуратурата няма отговорност. Ако тези неща се одобряват, някой би трябвало да носи отговорност и това няма да е българската прокуратура ", отсече Иван Гешев.

По думите му по метода, по който са записани измененията, множеството от делата ще стартират през цялото време.

" Ако най-важният въпрос в страната е да не се охранява основният прокурор и в случай че желаеме да сме единствената страна в Европейски Съюз, в която не се охранява основният прокурор, дано го създадат. Мен това не ме тормози ", приключи Иван Гешев.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР