снимка БулфотоРадан Кънев остро разкритикува премиера Бойко Борисов във фейсбук:Toва

...
снимка БулфотоРадан Кънев остро разкритикува премиера Бойко Борисов във фейсбук:Toва
Коментари Харесай

Кънев с остра критика към Борисов: Мястото му не бе сред народа, а в подготовка за неизбежната криза

снимка Булфото

Радан Кънев остро разкритикува премиера Бойко Борисов във фейсбук:

Toва беше тъкмо преди три седмици. И инфектираните към този момент се покачваха бързо, доста бързо. Не, мястото на Бойко Борисов не беше по никакви ”строежи и реактори ”, без маска, ”сред народа ”.

" Мястото му беше:

- В подготовка на лечебните заведения и незабавната помощ за неизбежната криза;

- В щаба, който да възнамерява ограничения за ограничение на заразата;

- В съвещания с водещи български и международни икономисти, с цел да приготвят действителен оздравителен проект, а не powerpoint ръкоделието на Дончев, което ни споделя какви са политиките на ЕС;

- На масата за договаряния с Република Северна Македония, с цел да не се намираме в днешната безизходна, lose-lose, обстановка.

Днес, три седмици по-късно, имаме >4000 регистрирани инфектирани за ден, 36% положителни проби, десетки хиляди чакащи тест, запълнени лечебни заведения...

Магазини в моя квартал към този момент затварят, целият дребен бизнес е получил на практика 0 (нула) лв. от предходния локдаун, обществените финанси и бюджетът са пленник на предизборни сметки, а не на действително антикризисно обмисляне.

Институциите ни са в свободно рухване, а половината им ръководители - в карантина или заболели.

Нужна е незабавна смяна, и то смяна, която е плод на публично и политическо единодушие. Истината е, че обществото ни - и лекари и медицински личен състав, и учители, служащи, дребен бизнес, родители - сподели, че има сили да се оправи. Институциите и ръководителите им са тези, които нямат.

Извинете, че на горния декор не разясня оспоравните избори в Съединени американски щати. Не че не са значими, само че са надалеч от днешните ни проблеми и не носят тяхното решение. То си е в нас самите. "



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР