снимка: БулфотоПролетни температури в следващите дни.На много места те ще

...
снимка: БулфотоПролетни температури в следващите дни.На много места те ще
Коментари Харесай

Обявиха какво ще е времето през новата седмица: Пролетни температури в следващите дни

снимка: Булфото

Пролетни температури в идващите дни.

На доста места те ще са към 15 градуса.

През нощта ще е най-вече облачно, на доста места в Западна и Централна България с превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан, в източните и планинските региони – мощен до плевел и стремителен юг-югозападен вятър. Минималните температури ще са сред 1° и 6°, в Югоизточна България до 8-10°.

Утре сутринта в Западна България преваляванията ще стопират и облачността от запад ще стартира да се раздира и понижава. Над Източна България ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, които вечерта ще спрат. В източните и южните региони ще духа мощен юг-югозападен вятър.

В западната и централна част от Дунавската низина ще е съвсем безшумно, сутринта ще се образуват мъгли и там дневните температури ще останат по-ниски. В останалата част от страната оптималните ще са най-вече сред 10° и 15°.

Във вторник и сряда в доста региони вятърът ще стихне. В Дунавската низина ще бъде със забележителна ниска облачност или с мъгла, които в обособени региони ще се задържат по-дълго и там дневните температури ще остават под 8°-10°. От югозапад във вторник ще се появи раздрана висока и междинна облачност, която краткотрайно ще се усили и вплътни; на обособени места, основно в Южна България, ще превали слаб дъжд.

В сряда над планините и планинските региони, а в четвъртък и петък над по-голямата част от страната облачността ще намалее до най-вече слънчево време. Дневните температури постепенно ще се покачват и оптималните в обособени региони ще доближават до 16°-18°. Чувствително стопляне ще има и в планините. Към събота от североизток за малко ще проникне относително леден въздух, облачността краткотрайно ще се усили, само че вероятността за превалявания към момента остава дребна. Дневните температури едва ще се намалят.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР