Снимка БулфотоПрограмата за развитие на селските райони в момента има

...
Снимка БулфотоПрограмата за развитие на селските райони в момента има
Коментари Харесай

Порожанов: Проекти за 25 млн. евро ще бъдат усвоени в цялата страна

Снимка Булфото

Програмата за развиване на селските региони сега има планове за 25 млн.евро, които се усвояват в цялата страна. Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов в трънското село Лева река, предава Българска телеграфна агенция.

По думите му следва отваряне на втория банкет за към 15 млн.евро. " Със Светия синод ще съобразим всички техни условия и къде да се даде приоритет, съобщи министърът. Той уточни, че ще се финансират най-вече монументи на културата, без значение дали са от национално и от локално значение.Паметниците на културата минават през специфичен режим на утвърждение на плановете и на заплащане, което забавя процеса ", съобщи още Порожанов. Той добави, че ръководеното от него ведомство получава подпомагане в тази посока от способените органи. 

" Сега се възвръщат повече манастири ", сподели още Порожанов. Той адмирира инициативността на Софийска епархия за възстановяване на манастири, също и на отец Никанор за основаване на поклоннически туризъм в Пернишка област, който да даде занаят на локалното население.

Румен Порожанов участва на формалното разкриване и освещаване на новата постройка на манастира " Св.Четиридесет мъченици ”. Тя е съградена като тъкмо копие на изцяло разрушените преди години манастирски конаци. В храма към този момент има духовник и двама послушници. Реконструкцията е направена по план, финансиран от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Проектът е на стойност 644 482,82 лева и включва още главен ремонт, възобновяване, обзавеждане на манастира и благоустрояване на прилежащите елементи на терена към Светата обител.

Водосвет отслужи Белоградчишкият свещеник Поликарп. Порожанов настоя свещениците да се помолят и за дъжд, от който имат потребност почвата, есенниците и засяването на пролетниците. " Налице е много засушаване в страната, което е притеснително ", показа министърът.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР