Снимка БулфотоПроф. Румен Гечев обяви кога БСП планира да се

...
Снимка БулфотоПроф. Румен Гечев обяви кога БСП планира да се
Коментари Харесай

Проф. Гечев, БСП: Пламен Николов да ни каже как вижда екипа от министри, които да реализират програмата на ИТН

Снимка Булфото

Проф. Румен Гечев разгласи по кое време Българска социалистическа партия възнамерява да се срещне с претендента за министър председател. 

„ Следващата седмица ще поканим претендента за министър председател на „ ИТН “ господин Николов на среща с нашата парламентарна група, с цел да проведем диалог по какъв начин вижда той реализацията на програмата на „ ИТН “, съобразена с техните евентуални сътрудници, включително и Българска социалистическа партия. След което желаеме да го попитаме какво е неговото виждане за екипа от министри, които да осъществят тази стратегия. Предварително изискване беше ние да знаем кой е министър председателят, само че желаеме да знаем и кои са министрите. След като получим тази информация, ще свикаме Националния съвет на Българска социалистическа партия, който да гласоподава " за " или " срещу. “ Това сподели националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ проф. Румен Гечев в предаването „ Лице в лице “ по бТВ.

„ Първите ни срещи с „ ИТН “ по няколко съществени посоки демонстрираха, че имаме общи цели и общо виждане по доста от главните проблеми. Аз участвах в икономическия екип за договаряния и усещанията ми са доста положителни, защото от „ ИТН “ бяха изпратили сътрудници със съществено икономическо обучение и с добра процедура. Основните цели в икономическата им стратегия за догонващ стопански напредък, за ефикасна реализация на Зеления пакет на Европейския съюз съответстват в забележителна степен с задачите на Българска социалистическа партия. Основната причина за това е, че нашият метод и техният метод е въз основата на практиките на страните членки на Европейски Съюз “, показа усещанията си от преговорния развой социалистът, написа frognews.bg.

Проф. Гечев разяснява и активността на служебното държавно управление: „ Фактите демонстрират, че служебният кабинет в забележителна степен обезпечи провеждането на почтени избори. Купеният избор понижа доста, а машините и софтуерът за гласоподаване работеха без съществени проблеми. По отношение на икономическото положение на страната, няма по какъв начин служебно държавно управление за два месеца да промени съществено стопанската система, само че беше непокътнато успокоение в стопанската система, бяха увеличени бюджетните доходи, държавното управление приготви и актуализация на бюджета. Преди няколко дни имахме среща с финансовия министър господин Василев, където той ни срещна с визията на служебния кабинет за актуализацията. Намерихме общ език във връзка с преразпределението на бюджета, само че имахме и някои разлики за началото на някаква пенсионна промяна. Що се отнася до икономическия министър, той свърши много работа по откриване на действителното положение на държавни компании и организации, българска стопанска система, обществени сдружения, достъп до търгове и публични поръчки. Това, което беше извадено през последните седмици в медиите, са неща, които ние четири години изнасяхме в българския парламент. “

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР