Снимка БулфотоПроект на наредба, с която се променят основните възнаграждения

...
Снимка БулфотоПроект на наредба, с която се променят основните възнаграждения
Коментари Харесай

От 1 март се увеличават заплатите в системата на МВР

Снимка Булфото

Проект на разпоредба, с която се трансформират главните хонорари в системата, бе оповестен на уеб страницата вътрешното министерство, откакто министър председателят отпусна още 100 млн. лева за заплати на служителите на реда. Срокът за публично разискване на наредбата е скъсен на 14 дни, а не както е по закон – 30 дни, защото от Министерство на вътрешните работи настояват, че нарастването е доста належащо, написа zarata.info.

Основните заплати ще се усилят с към 80 лева Така най-ниското заплащане за полицейска служба ще стане 798 лева Такава заплата ще получават служителите на реда, пожарникарите и катаджиите със приблизително обучение. Кварталните служители на реда, както и част от патрулиращите, ще взимат малко над 1000 лева Началниците в районните ръководства ще взимат 1259 лева, а шефовете на регионалните поделения на Министерство на вътрешните работи ще са с съществена заплата от 1545 лева до 1623 лева,  шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ще получава 1695 лева. 

По-високи заплати ще получават и висшето управление на Министерство на вътрешните работи – основният секретар и заместникът му. Ще получават надлежно по 2247 лева и 2029 лева Увеличение ще получат и  членовете на политическия кабинет на министъра, както и на административния личен състав в системата на Министерство на вътрешните работи, а всички държавни чиновници в системата вземат и в допълнение заплащане на всеки три месеца.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР