Снимка БулфотоПрезидентът не снема и не дава доверие, смята заместник-председателят

...
Снимка БулфотоПрезидентът не снема и не дава доверие, смята заместник-председателят
Коментари Харесай

ДПС заедно с ГЕРБ и ОП срещу президента Радев. Цонев: Няма нужда от нови избори

Снимка Булфото

Президентът не снема и не дава доверие, счита заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи в Народното събрание Йордан Цонев, представен от Дарик.

В декларация от името на групата Цонев направи оценка на вчерашното послание към нацията на президента Румен Радев, в което той разгласи, че снема доверие от кабинета „ Борисов 3 “. Цонев напомни, че подобен акт в своя мандат направи и президентът Плевнелиев по отношение на държавното управление на Пламен Орешарски през 2013, когато от Движение за права и свободи също показаха отрицателната си оценка.

„ Това не е нещо, което Движение за права и свободи счита, че е удачно за българския държавен глава “, акцентира Цонев, само че разясни, че придвижването не отхвърля правото на президента да прави обръщения към народа и да дава разнообразни оценки.

„ Колкото до конкретиката на това послание, президентът не сподели нищо ново “, безапелационен е депутатът, съгласно който за всички е видно, че властта се „ движи от рецесия в рецесия “. „ Решават се рецесии единствено и само с умеенето на премиера да взема решение рецесии в остра фаза. Няма никаква предварителна защита на рецесиите. Кабинетът, министрите и болшинството съвсем не вземат участие в решаването на рецесиите, в тяхното попречване “, добави още той.

Според него държавното управление не прави нужните за страната промени, макар че тя има „ крещяща потребност “ от тях.

„ Такива промени се правят единствено със необятно политическо единодушие, другояче те са обречени на крах или съответният кабинет пада. Затова ние, от три години, призоваваме да седнат главните политически сили и да очертаят целите и секторите, които ще бъдат надълбоко реформирани “, съобщи още Цонев от парламентарната естрада.

Според депутата самото изказване на Румен Радев от през вчерашния ден може да задълбочи още повече рецесията в ръководството. Държавният глава получи и укор от Движение за права и свободи за това, че само подлага на критика, само че без да уточни „ формула за излизане от рецесията “.

„ Ако формулата е нови избори, ние не сме уверени, че те ще донесат нещо по-различно “, безапелационен е Цонев, съгласно когото упражнението „ стани да седна “ не си коства напъните. От Движение за права и свободи обявиха още, че ще търсят смяната само посредством разговор, тъй като, съгласно тях, войната сред институциите не е средство за решение на проблемите в страната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×

Източник: petel.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР