Снимка БулфотоПредседателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова би

...
Снимка БулфотоПредседателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова би
Коментари Харесай

Менда Стоянова пред Флагман: Трябва да възприемем опита на страните, ограничили хазарта до определени места

Снимка Булфото

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова би подкрепила законопроекта на НФСБ за ограничение на хазартните казина и игрални зали.

Пред „ Флагман “ Стоянова разяснява:

„ Това е поредна стъпка на Валери Симеонов за ограничение на разпространяването на
хазарта за да не се усилва опцията за хазартно-зависими хора и още повече в средите на младото потомство. Така че от тази позиция има смисъл от подобен законопроект. Аз мисля, че даже би трябвало да възприемем опита на тези страни, които също са лимитирали хазарта до избрани места, където той може да се реализира. “

Менда Стоянова, която е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, обаче прецизира, че от позиция на бюджета измененията биха довели до „ избрани загуби “.

„ Вероятно през днешния ден на комисия ще кажат от Министерството на финансите какъв брой по-малко доходи от такси за
хазарт ще дойдат. Но пък за сметка на това парите, които хората харчат за хазарт, биха могли да бъдат изхарчени за по-смислени неща. Знам, че този законопроект би имал сериозна реакция от страна на този бизнес, тъй като през последните години съвсем няма обитаемо място в страната, което да няма игрална зала или мини казино “, заяви Стоянова.

Днес бюджетната комисия следва да прегледа законопроекта, препоръчан от депутатите от НФСБ.

„ Аз по-скоро бих подкрепила този законопроект. Разбира се, има какво да се поправи по него сред първо и второ четене, тъй че един подобен преход да бъде по-плавен и по-съобразен с издадените към този момент лицензи, със законовата база до момента. Но по принцип бих го подкрепила “, добави Менда Стоянова.

От ГЕРБ обаче към момента нямали решение нито в парламентарната група, нито на политическо равнище.

„ Не, нямаме решение на групата. На политическо равнище нямаме решение. Днес ще изслушаме причините, ще разпитваме за причините и всеки ще вземе решението самичък “, заяви Менда Стоянова.

Вчера депутатите от ГЕРБ в комисията по младежта и спорта са дали своят вот с „ въздържал се “ по законопроекта. Той е бил отритнат изрично, съгласно медии – със единствено 2 гласа „ за “ против 16 „ въздържал се “.

Припомняме, че законопроектът на НФСБ в действителност планува поетапно закриване на огромна част от
казината и игралните зали до 2025 година с приключване на лицензите им.

Предложението е
хазартни обекти по-късно да могат да работят единствено на избрани места - по границата, в петзвездни хотели, в национални курорти.

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР