Снимка БулфотоПредложението на БСП за отмяна на лятната ваканция на

...
Снимка БулфотоПредложението на БСП за отмяна на лятната ваканция на
Коментари Харесай

Депутатите решиха дали ще отменят лятната си ваканция

Снимка Булфото

Предложението на Българска социалистическа партия за анулация на лятната почивка на депутатите беше отхвърлено, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. „ За “ гласоподаваха 68 народни представители, " срещу " - 10 и " въздържали се " - 104, с което предлагането бе отхвърлено, написа Блиц.

 

Проектът бе прегласуван и отритнат. Опозицията настоя ваканцията от 1 до 31 август Народното събрание да не почива, с цел да одобри законодателни промени за хората с увреждания. Като мотив от Българска социалистическа партия показаха, че търпението на тези хора е изчерпано заради очевидната и безспорна неспособност за оживяват в изискванията, в които ги слагат Народното събрание и държавното управление.

Зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Антон Кутев съобщи: „ Ако министър Бисер Петков е поел ангажимент законът да е подготвен до края на юли, значи имаме всички учредения да работим през август “. Депутатът Михаил Христов уточни: „ Трябваше да има спор, а не да кажете за какво няма да гласувате за предлагането ни “.

Депутатът от ГЕРБ Николай Сираков разгласи: „ Всички желаеме да имаме съответен закон, който да реши проблемите на хората с увреждания- да е резистентен във времето и да е финансово гарантиран “. „ Можем да сбъркаме в случай че оказваме прекомерно огромен напън по отношение на работната група и специалистите, които работят по закона “, разяснява той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР