снимка: БулфотоПонижение на температурите се очаква и у нас в

...
снимка: БулфотоПонижение на температурите се очаква и у нас в
Коментари Харесай

Облаци и вятър в понеделник

снимка: Булфото

Понижение на температурите се чака и у нас в околните дни.

През нощта забележителна облачност ще има над югоизточните региони от страната и до сутринта там ще превали кратковременно. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България – сдържан вятър от изток-североизток, предава Българска национална телевизия.

Утре, на празничния ден, облачността ще е променлива, след обяд над югозападната половина от страната ще е по-често забележителна и на обособени места ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще се намалят още и оптималните ще са сред 20° и 25°. Ще бъде и прохладно, с сдържан до мощен вятър от изток-североизток, като

В 6 области в Югоизточна България и по цялото Черноморие е в действие предизвестие от първа степен – код жълто за рисково мощни пориви напразно, които могат да доближат скорост до към 80 км/ч, а вълнението на морето ще бъде към 3-4 бала или към 2 метра височина на вълната.

Температурата на морската вода ще е към 24-25°, а на въздуха – сред 21°-24°. На север ще е най-вече слънчево, По южното крайбрежие в утринните часове към момента ще има забележителна облачност, само че ще се раздра и намалее.

По върховете на следващия ден сутринта ще е мъгливо. Преди обяд над планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд в масивите от Западна България и Родопите ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър.

Значителна ще е облачността и над по-голямата част от Балканския полуостров, основно в Гърция и Албания с превалявания от дъжд. А след проливните превалявания през днешния ден, за на следващия ден в южната ни съседка има оповестено предизвестие от първа степен за мощен вятър от изток-североизток, който още ще намали температурите.

Във вторник и в сряда оптималните температури ще са сред 20° и 25°. Облачността ще е променлива, над Източна и Южна България по-често забележителна и с възможност за слаби валежи. В четвъртък и петък превалявания ще има на повече места, основно в Южна България, а температурите ще се задържат все по този начин по-ниски от нормалните за началото на септември.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР