снимка БулфотоПо 290 лева на служител е платило социалното министерство,

...
снимка БулфотоПо 290 лева на служител е платило социалното министерство,
Коментари Харесай

Социалното министерство: Дали сме по 290 лева на близо 25 000 работници

снимка Булфото

По 290 лв. на чиновник е платило общественото министерство, с цел да се запазят работните места. От тази мярка са се възползвали 24 575 служащи. Това е в компании от секторите " Туризъм ", " Хотелиерство и ресторантьорство " и " Транспорт ", оповестиха от Министерството на труда и обществената политика, съобщи. 

Програмата е ориентирана и към самоосигуряващите се, като досега общо 1700 компании и самонаети лица са се възползвали от нея. Платените средства са 20,7 млн. лева Самоосигуряващите се могат да разчитат и на безлихвените заеми от Българската банка за развиване, допълват от общественото ведомство. Мярката за краткосрочна претовареност може да се комбинира с 60/40 и по този начин за трите бранша държавната поддръжка става 80/20.

Близо 1000 работодатели са избрали да употребяват дружно двете ограничения и по този начин да получат по-големи обезщетения за опазване на заетостта на съвсем 21 000 служащи. По 80/20 са изплатени над 77 млн. лева, прибавят още от министерството. Само по 60/40 бизнесът е получил близо 600 млн. лева Запазените работни места са 250 000, като някои чиновници резервираха работата и приходите си за повече от три месеца в пандемията. През идната година са планувани още 300 млн. лева за удължение на 60/40. И през 2021 година работодателите в трите бранша ще може да я комбинират с мярката за опазване на краткосрочната претовареност, се показва още в известието.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР