Снимка: БулфотоПапа Франциск наруши протокола в църквата Пресвето сърце Исусово

...
Снимка: БулфотоПапа Франциск наруши протокола в църквата Пресвето сърце Исусово
Коментари Харесай

Папа Франциск: „Скъпи деца от Земята на розите, първото причастие е празник”

Снимка: Булфото

Папа Франциск наруши протокола в църквата „ Пресвето сърце Исусово ” в кв. „ Николаево ” в Раковски, с цел да си поговори с очакващите първо причестяване над 240 деца преди литургията и първото причестяване. Искрените му въпроси дали са удовлетворени, че са в храма и дали са сигурни в своя избор, провокираха утвърдителни отговори, сълзи у родителите и бурни ръкопляскания от хлапетата в храма, написа " Монитор ".

„ Доволни ли сте, че сте тук за първо причестяване. Но ще ви запитам нещо. Доволни ли сте, че ще извършите вашето първо причестяване? Сигурно ли е това? А за какво сте удовлетворени? ”, попита няколко пъти папа Франциск присъстващите деца. Всички дружно му дадоха отговор в един глас: ”Да, удовлетворени сме, тъй като идва Исус ”. „ Чувствате ли се едно семейство? ”, ги попита той още веднъж. И за следващ път получи еднопосочен отговор от децата, след което им изясни, че фамилията на всички е християнството. „ Врагове ли сме между тях? Ние сме другари. Нашият закон е любовта ”, сподели още пред децата папа Франциск, като ги накара да повторят заедно всяко едно изречение и по този начин да ги настрои празнично за първото причестяване в живота им.

Преди това папа Франциск се обърна към децата с думите: „ Скъпи  деца, виждам ви облечени в бели облекла. Това е прекрасен и значим знак. Облечени сте като за празник. Първото причестяване е на първо място един празник, в който честваме Исус. Исус е жив и е тук, измежду нас и по тази причина можем да го срещнем в Евхаристията. Не го виждаме с очите си, само че можем да го забележим с очите на вярата ”.

Главата на римокатолическата черква назова България „ Земя на розите ” в словото си, което бе адресирано особено към малчуганите. Той им напомни, че са минали дълъг път, преди да отидат в Раковски. „ Има чудеса, които могат да се осъществен, единствено в случай че имаме като вашето сърце – способно да споделя, да мечтае, да се доверява и да уважава другите ”, им сподели той. В словото си им изясни, че да одобряват първото причестяване значи да желаят всеки ден да са по-близо до Исус, да оказват помощ и на другите да се любуват на това другарство.

Преди литургията в храма и даването на първо причестяване на децата папа Франциск дойде в 10,30 часа в кв. „ Николаево ” в Раковски, където бе посрещнат от кмета на града Павел Гуджеров и фамилията му. След което се качи в папамобила и потегли към църквата „ Пресвето сърце Исусово ”. На към 100 метра от входа на църквата обаче той пожела да слезе от папамобила и да бъде измежду хората, които търпеливо го чакаха зад огражденията. Светият отец отиде първо при хората с увреждания, които благослови. Там се оказа и доктор Георги Кръстев от Пловдив, който съумя да подари на папата икона и да получи персонален благослов от него. „ Франциск ”, скандираха името му деца от отсрещната страна на загражденията, заради което главата на Римо-католическата черква отиде и при тях, като не пропусна да благослови всяко дете и да обърне внимание на всеки набожен.

След литургията той даде персонално първо причестяване на всяко от присъстващите в църквата деца.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: