Снимка: БулфотоОстрите интоксикации с наркотици се увеличават. Това показва изследване

...
Снимка: БулфотоОстрите интоксикации с наркотици се увеличават. Това показва изследване
Коментари Харесай

Все повече варненци употребяват наркотици и се увеличават натровените

Снимка: Булфото

Острите интоксикации с опиати се усилват. Това демонстрира проучване за Варна на съдружие „ Живот без алкохол ”, наречено „ Тръсене на помощ във връзка остри интоксикации след приложимост на опиати при деца и младежи през 2019 година ”, написа dnesplus.bg.

В токсикологията на Военноморската болница във Варна от началото на годината досегa случите са 29 спрямо записаните 22 през предходната година. Проф.д-р Снежа Златева - началник на сдружението и на клиниката по токсикология във ВМБ уточни, че най-малката записана възраст е на момиче на 12 години, използвало марихуана и на момче на същата възраст, интоксикирано с метаамфетамини и амфетамини.

Проф.Златева сподели още, че дирекция „ Превенции " в общината работи по стратегии за взаимоотношение с родителите за попречване на използването на алкохол и опиати измежду младежите, само че родителите бързат да вземат децата си от клиниката и не ги оставят за долекуване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР