снимка БулфотоОстри критики понесе ГЕРБ на днешното парламентарно заседание от

...
снимка БулфотоОстри критики понесе ГЕРБ на днешното парламентарно заседание от
Коментари Харесай

Нинова от парламентарната трибуна: ГЕРБ залагат мини, които ще гърмят в следващото десетилетие

снимка Булфото

Остри рецензии понесе ГЕРБ на днешното парламентарно съвещание от страна на Корнелия Нинова. " В края на 10-годишно ръководство ГЕРБ залагат мини, които ще гърмят в идващите 10 години ", съобщи Нинова от трибуната.

Нинова хвърли нова порция рецензиите към ръководещите поради концесията на летище „ София “, против която опозицията се бори от години, и напомни позицията на левицата стратегическите обекти за националната сигурност да влязат в забранителен лист за приватизация, написа БГНЕС.

„ През месец май 2020 година концесионерът удостовери уговорките си по контракта за вложения, за работни места и за инфраструктура. Сега имаме въпрос към премиера Борисов – правилно ли е, че все пак удостоверение на уговорките, Министерският съвет се готви да отсрочи осъществяването на отговорностите на концесионера с 10 години, само че не и на правата му? Ако е по този начин, концесионерът ще влезе във притежание и ще стартира редуциране на служащи. Ще се покачат летищните такси, които ще заплащат пасажерите “, счита Нинова.

Тя даде за образец заповед на изпълнителния шеф на столичната аерогара, издадена през октомври 2020 година и оповестена на уеб страницата на летището, от която излиза наяве, че таксата „ пасажер “ по интернационална линия се усилва от 7 на 11 евро. За дете тя става от 3 евро на 5,83 евро. Такса „ сигурност “ се усилва с цели 94,6%.

„ Така 10 години концесионерът ще печели и няма да направи и 1 лев вложения, които са негово обвързване по контракт. Този случай може да е емблема на ръководството на Борисов “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия. Според Нинова държавното управление се готви „ да направи подарък “ на фирмата-концесионер, отлагайки отговорностите ѝ с 10 години. Ето за какво тя попита: „ На какъв брой дребни и междинни български компании отложихте отговорностите за 10 години, поради COVID-кризата? На нито една “.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР