снимка: БулфотоОще една страна даде зелена светлина на новата ваксина.

...
снимка: БулфотоОще една страна даде зелена светлина на новата ваксина.
Коментари Харесай

Още една страна разреши ваксината на Pfizer

снимка: Булфото

Още една страна даде зелена светлина на новата ваксина. Става дума за Швейцария.

Швейцарските здравни регулатори оповестиха в събота, че са разрешили имунизацията от Pfizer/BioNTech против COVID-19, съобщи Анадолската организация.

Имунизацията ще бъде безвъзмездна и ще стартира след няколко дни за уязвимите групи, а след 4 януари ще обхване и останалите.

Всеки, навършил 16 години, може да се имунизира против новия ковид. Това ще става посредством приемането на 2 дози на 21 дни.

Ваксината към този момент е утвърдена за незабавна приложимост във Англия, Канада и Съединени американски щати.

" Безопасността на пациентите е основна причина, изключително когато става въпрос за разрешаване на ваксини ", съобщи в прессъобщение шефът на Swissmedic Раймунд Брухин, който оглавява държавния регулатор.

Swissmedic съобщи, че в нимателно е прегледал наличната информация и е  стигнал до заключението, че имунизацията COVID-19 от Pfizer/BioNTech е безвредна и че нейната изгода надвишава рисковете.

В петък бяха регистрирани 4 478 новозаразени с COVID-19 и 120 смъртни случая, което докара до сбор смъртни случаи над 6 000, оповестиха здравните управляващи.  Близо 400 000 души са инфектирани с COVID-19. 

Федералното държавно управление е подписало контракти  за малко над 15 милиона дози от имунизацията.

Освен 3 милиона дози от Pfizer/BioNTech, това включва спомагателни 4,5 милиона дози от Moderna и до 5,3 милиона дози от AstraZeneca.

Ваксините от Moderna и AstraZeneca към момента са в развой на утвърждение от Swissmedic.

" Освен това Швейцария взе участие в интернационалната самодейност COVAX, с цел да даде на стопански по-слабите страни достъп до ваксини ", съобщи здравният отдел.

Припомняме, че ш вейцарският министър на опазването на здравето Ален Берсет  помоли сътрудниците си от кабинета в петък  да затворят заведения за хранене за един месец,  за да оказват помощ за ограничение на разпространяването на новия ковид.

Правителството на Швейцария е изправено пред напън за стягане на ограниченията в региона на публичното здраве, така като  броят на новите инфекции остава настойчиво висок и оказва сериозен напън върху здравната система.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР