Снимка: БулфотоОбщина Варна ще обнови зоопарка по проект на стойност

...
Снимка: БулфотоОбщина Варна ще обнови зоопарка по проект на стойност
Коментари Харесай

Ремонтират зоопарка във Варна по проект за 1,2 млн. лв.

Снимка: Булфото

Община Варна ще обнови зоопарка по план на стойност 1,2 млн. лева, обезпечени посредством заем от Регионалния фонд за градско развиване " (РФГР) - един от двата фонда по финансовия инструмент JESSICA, и Експресбанк АД.

Днес договорът бе подписан от кмета на Варна Иван Портних и Мартин Заимов, началник на фонда. Реконструкция и рационализация на зоопарка включва планиране, реорганизация и ремонт на бранш „ хищници “ и „ маймуни “, възобновяване входната зона, създаване на павилион за продажба на сувенири, създаване на нова зона за отдих с детска площадка.

„ Радвам се, че сме на финалната права за реализацията на тази самодейност, тъй като зоологическата градина се намира в историческото ядро на Морската градина и изискванията в нея би трябвало да бъдат на нужното равнище.  Благодаря на управлението на фонда, на екипа на зоопарка за положените старания. С фонда към този момент имаме една добра взаимна история с сполучливо осъществени планове – образец за това е Юнашкият салон, който преди години тънеше в съсипия, а през днешния ден е център за осъществяване на доста събития. Разбира се, обсъждаме още проекти  - за обновяването на спортната база в обсега на целия град, за създаване на огромен под земята паркинг на спортна зала, които имам вяра, че ще осъществяваме сполучливо “, съобщи кметът Иван Портних.

„ В България има учудващо доста от една страна зоокътове, въпреки това те множеството са в немодерен тип. Модерния тип допуска доста по-голяма грижа за животните, по тази причина поздравявам реализирането на сходен вид план във Варна “, съобщи Мартин Заимов.  Община Варна е първата в България, която получава утвърждение за потребление на този финансов инструмент за ремонт на зоопарк.

Той е основан през 1961, а сега се ръководи от общинско дружество “Зоопарк – Спасителен център ”, който поставя грижи за над 60 типа, показани с към 400 броя животни.

Ежегодно зоопаркът се посещава от над 150 000 души, като броят им пораства с 10 000 на година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР