Снимка БулфотоОбхващане на 4-годишните деца в предучилищното образование и възможност

...
Снимка БулфотоОбхващане на 4-годишните деца в предучилищното образование и възможност
Коментари Харесай

Обхващане на 4-годишните деца в предучилищното образование предвиждат законови промени

Снимка Булфото

Обхващане на 4-годишните деца в предучилищното обучение и опция за образование от разстояние в електронна среда плануват промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, заяви actualno.com .

Мотивът за препоръчаните от държавното управление допълнения е, че обгръщането в детска градина на децата на 4 години е извънредно значимо за езиковото, когнитивното, прочувственото и общественото им развиване. Заедно с образованието, възпитанието и социализацията се обезпечава и постоянна грижа, здравословна храна и следени хигиенични условия. В същото време се дава опция на родителите да са дейни на пазара на труда. Осигуряването на поддръжка за превъзмогване на обучителните усложнения посредством ранно идентифициране на потребностите на децата ще предотврати натрупването на дефицити, а в следствие отпадането им от просветителната система.

В държавния бюджет са планувани 10 млн. лева, които с изключение на за въвеждане на наложителното предучилищно обучение за 4-годишните ще бъдат и за подкрепяне заплащането на такси от родителите, които са в неподходящо обществено състояние. По този метод ще се подтиква включването в предучилищно обучение на децата, които не посещават детска градина заради невисок обществен статус или трайна безработица на родителите.

По отношение на настоятелствата с измененията се чака възпрепятстване на опцията за разходване на средства от имуществото, в това число приходите от аграрни земи, за действия отвън постигането на главната им цел по подкрепяне, поддръжка и подпомагане на просветителната институция.

Съществена смяна е въвеждането на трайна законова уредба за образованието от разстояние в електронна среда посредством потребление на средствата на осведомителните и информационните технологии, което беше приложено сполучливо по време на оповестеното в страната изключително състояние. Такова образование може да се употребява от учебните заведения при грипни епидемии или други непредвидени условия, заради които способен орган е разпоредил прекратяване на образователните часове за учениците в присъствените форми на образование във всички учебни заведения в избран район или в цялата страна. Обучението от разстояние в електронна среда може да се ползва и за възпитаници, които по здравословни или други уважителни аргументи не могат да посещават учебно заведение за не повече от 30 образователни дни, а също и като детайл на иновация в организацията в новаторски учебни заведения при съответните ограничавания - не повече от 20 % от часовете в избрани раздели на образователния проект.

За да не се прекратява и даването на поддръжка за личностното развиване на децата и учениците, се предлага още да се вкара трайна законова уредба за провеждането на тези действия от разстояние в електронна среда посредством потребление на средствата на осведомителните и информационните технологии.

Целта на предлагането е да се преодолее пропускането на образователен материал, когато заради форсмажорни условия присъственият образователен развой в учебно заведение е прекратен, както и да не се стопира даването на поддръжка за личностно развиване на децата и учениците.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР