Снимка БулфотоНе се очаква увеличение на цените на хранителните продукти,

...
Снимка БулфотоНе се очаква увеличение на цените на хранителните продукти,
Коментари Харесай

Румен Порожанов: Няма да има поскъпване на храните

Снимка Булфото

Не се чака нарастване на цените на питателните артикули, поради повишаването на тока. Това разгласи пред bTV земеделският министър Румен Порожанов.

Имаме нормализирани цени в отглеждането на животни, само че фрапантно нарастване няма да има. По думите му постоянно при предпоставки за по-висок ток има и прогнози за по-скъпа продукция и бизнесът постоянно заема тази позиция. „ В производството има и доста дотации и предпоставки за повишение на цената към преработвателите не би следвало да има ”, безапелационен беше министърът.

Над 2800 инспекции за сигурността на храните са направени по време на празниците сподели той.

 „ Фрапиращите нарушавания са общоприети за жалост - липса на документи за предлаганата храна, изминал период на валидност, погрешно предпазване на храни. Възбранени са 4000 тона артикули от скотски генезис ”, уточни той.

По мотив двойния стандарт при храните Порожанов уточни, че е нужно Европейска комисия да утвърди единна методология, по която да се създадат всеобщи проучвания на храните. Той добави, че за в този момент еврокомисията не е съгласна да се направи единно законодателство.

Порожанов уточни, че е провел диалози с представители на огромните вериги у нас във връзка цените на продуктите и те са декларирали, че това са цени, препоръчани и м от специалистите им по ценообразуване.

По време на европредседателството ни тематика на полемики ще бъде бъдещето на общата селскостопанска политика - ще посветим първите съвещания на най-важните тематики, по които би трябвало да се обединим като министри на земеделието.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР