Снимка: БулфотоНай-трудният летен сезон за бизнеса приключва с 80% спад

...
Снимка: БулфотоНай-трудният летен сезон за бизнеса приключва с 80% спад
Коментари Харесай

Най-трудният летен сезон в България приключва с 80% спад на туристи

Снимка: Булфото

Най-трудният летен сезон за бизнеса завършва с 80% спад на туристите. Министерството на туризма към този момент работи по екшън проект за идващото лято, както и за идния зимен сезон.

Това стана ясно по време на конгрес на сектора в Бургас.

Хотелите в Слънчев бряг затварят в края на месеца, когато ще отлетят и последните туристи от Израел и Беларус. Хотелиерите в Слънчев бряг са безапелационни, че още през февруари и март би трябвало да стартират договаряния за зелени коридори за най-важните пазари - Англия и Русия, предаде .

" 70% от хотелите останаха затворени, 30% работиха някъде от 20 до 50% запълняемост и на половин цени ", разяснява ръководителят на Съюза на притежателите в Слънчев бряг Пламен Копчев.

" Определени пазари останаха затворени и досега, приказвам за Русия - там процентът е 100. Беларус за жалост макар нашите претенции се взе решение да се отвори на 5 септември, като на 8 септември беше първият чартър ", изясни туроператорът Иван Кирязов, написа dnes.bg.

В екшън проекта, който създава Министерството на туризма за идващия сезон, се планува да бъда продължена държавната помощ за сектора.  

" Тези 35 евро дотация за туристите, които идват с чартъри, ще продължи до 2022 година Ковид рецесията изисква и смяна в метода, по който се популяризира туризмът ", съобщи зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.
 
От сектора считат, че би трябвало съществено да се акцентира на маркетинговите и рекламни тактики за привличане на повече туристи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР