Снимка БулфотоНад 6000 са сигналите на горещата линия за онлайн

...
Снимка БулфотоНад 6000 са сигналите на горещата линия за онлайн
Коментари Харесай

Асоциация Родители: Над 4000 са сигналите за насилие над деца

Снимка Булфото

Над 6000 са сигналите на горещата линия за онлайн сигурност през 2018 година. 2/3от тях са за полово принуждение над деца. Това са данните на Асоциация „ Родители ”. За възстановяване на връзката в интернет- пространството те стартираха кампания  " Героят си ти. ", съобщи Нова тв.

``
реклама

Езикът на омразата, непознатият зложелател от другата страна на монитора, психическият тормоз- това са дребна част от заплахите, които дебнат децата ни в интернет-пространството  и обществените мрежи. Асоциация " Родители " търси вид тази среда да стане безвредна за подрастващите и младежите. А акцията Героят си ти е по самодейност на младежите към асоциацията. „ Моите връстници, по-голяма част от тях не желаят да станат по-добри, по тази причина е нашата акция, с цел да може тази част да се причисли към нас, с цел да вършим положително, за по-добро общество в онлайн средите  и обществените мрежи ”, разяснява 17-годишният Даниел Димитров, участник в акция.

Идеята е всеки възпитаник, родител, преподавател да показа в обществените мрежи една добра постъпка, която е направил през ваканцията. „ Те като споделят в онлайн пространството първо го зареждат с положително съдържание  и второ, езикът с който го вършат е безусловно положителен и дават образец и на другите деца ”, разяснява Антоанета Василева от организацията.

И в случай че ние възрастните разделяме света на офлайн и онлайн, то децата ни са израснали в ерата на интернет. Те не познават свят и живот отвън мрежата. А там постоянно стават жертви. „ 50 % от децата си признават в едно наше проучване което правихме че не разпознават подправена информация от същинска. Склонни са да поддържат връзка с непознати в интеренет и това цялото нещо ги слага в страхотни опасности, в това число и доста бързо попадат на неуместно наличие като търсят нещо ”, добави Василева.

От асоциацията са изготвили справочник за цифрова просветеност. Събраната в него информация, както и други рекомендации на експерти ще бъдат показани на просветителното министерство.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР