снимка БулфотоНачалникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски

...
снимка БулфотоНачалникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски
Коментари Харесай

Удостоиха генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски с поредно звание

снимка Булфото

Началникът на Военномедицинската академия ген.-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски бе почетен с следващо научно звание - " Доктор хонорис идея " на Висшето военноморско учебно заведение, съобщи.

Удостояването му е по решение на Академичния съвет на Морската академия за приноса му в развиването на образованието и медицината у нас, както и за реализацията на взаимния план сред ВМА, ВВМУ и Медицинския университет в крайморския град за образованието на военни лекари.

" Досега запасът с военни медици се запълваше с лекари от скамейките на цивилните университети, само че каквото и в допълнение военно образование да преминат тези младежи, то не е задоволително за създаване на същински офицери ", уточни Мутафчийски, който оглавява и Националния действен щаб за битка с ковид.

По думите му планът във Варна преодолява този проблем, изключително като се има поради, че специалистите от ВМА са непрестанно на задачи зад граница.

В момента те са три - в Африка, Азия и на Балканите, изясни Мутафчийски. И добави, че за военните лекари, участващи в задачите, се изискват качества, които мъчно се построяват в цивилните университети - да бъдат мощни, волеви, устойчиви офицери, които могат да вземат бързо решения и да остават непоклатими, без значение от провокациите.

,,Медицинският университет във Варна е неповторим за страната ни, тъй като е единственият със съществено отношение към бичове на съвремието като тероризма и асиметричните заплахи``, допълни Мутафчийски.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР