Снимка БулфотоНа съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във

...
Снимка БулфотоНа съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във
Коментари Харесай

Прокуратурата даде на съд тийнейджър ограбил двама докато бил в социален дом

Снимка Булфото

На съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна е предаден
малолетният ученик на обществен дом Георги М., направил два грабежа
в изискванията на продължавано закононарушение и кражба.

``
реклама
През лятото на тази година ненавършилият 17 години Георги бил настанен в социален дом с решение на съда, защото родителите му не полагали грижи за него. На 18 юни вечерта подсъдимият решил да си набави средства по неправомерен метод. Издебнал мъж, който влизал във входа си. Докато чакат асансьор, Георги блъснал с пестник по тила непознатия мъж, който паднал. Тогава издърпал от джоба му мобилния телефон и калъф, в който се намирали две банкови карти и документи за дееспособност за работа по река, с които избягал.
На 17 юли 2018 година възпитаникът на обществения дом забелязал човек, който седял на стол пред магазин и в ръцете си държал портфейл. Георги със сила издърпал от ръцете на потърпевшия портфейла му, в който с изключение на документите за идентичност имало и 500 лв..

И при двата грабежа малолетният се е разпоредил с отнетите със мощ непознати движимости като със свои. На идващия ден в интернетзала Георги видял очевидец по делото, с когото се познавали от срещите там. Мъжът обяснил, че в дома му няма вода и Георги
предложил да отидат при майка му и там очевидецът да се изкъпе. 
Непълнолетният спрял такси и отишли до дома на майка му във варненски квартал. След като пристигнали, Георги решил да избяга, защото не разполагал с пари да заплати. Спонтанно решил да открадне намиращия се на таблото на таксиметровия автомобил таблет и избягал. Откраднотото устройство продал.
Районната прокуратура във Варна е квалифицирала закононарушенията, които Георги е направил, по член 63 от Наказателен кодекс, защото все още на осъществяване на деянията той е бил на 16 години. Ако бъде приет за отговорен, заради непълнолетната си възраст Георги М. може да получи наказване до 3 години лишаване от независимост.
Делото против него е планувано за разглеждане през януари във Варненския районен съд.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР