Снимка: БулфотоНа Божествената света литургия в патриаршеската катедрала Св. Александър

...
Снимка: БулфотоНа Божествената света литургия в патриаршеската катедрала Св. Александър
Коментари Харесай

Патриарх Неофит благослови българите за Коледа

Снимка: Булфото

На Божествената света литургия в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски " Патриарх Неофит благослови българите за огромния християнски празник Рождество Христово - Коледа.

В храма беше прочетен евангелският роман за рождението Божия наследник - Исус Христос.

" Денят на Христовото Рождество е ден на светлина и наслада, на вяра и очакване, ден за осъзнаване на най-висшето и последно предопределение на индивида: да стане господ по берекет. Ден, в който въпреки и все по този начин заобиколени от болката, страданието и гибелта, ние с религия, непосрамена вяра и богопросветен разум популяризираме живота ", се споделя в патриаршеското и синодално обръщение за Рождество Христово.

На празничната литургия за Рождество в храма бяха отправени и специфичните молебствия на Българската православна черква за освобождение на българския народ от пандемията от ковид и за протекция на вярващите, оповестява Българска телеграфна агенция.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР