Снимка: БулфотоМика Зайкова да води шоуто в парламента постоянно!Огромен брой

...
Снимка: БулфотоМика Зайкова да води шоуто в парламента постоянно!Огромен брой
Коментари Харесай

Мрежата във възторг: Искат Мика да води Шоуто в парламента постоянно

Снимка: Булфото

Мика Зайкова да води шоуто в Народното събрание непрекъснато!

Огромен брой похвали получи в обществените мрежи най-възрастната депутатка - 79-годишната Мика Зайкова, която откри първото пленарно съвещание на 45-ото Народно заседание през днешния ден.

Тя е от " ИТН "  и зае председателското място преди да бъде определена Ива Митева за титуляр, написа OFFnews.

" Неуморимият ход на времето и датата в моя акт на раждане ми дадоха привилегията да открия 45-ото Народно заседание. Дано да съм добра орисница ", сподели тя.

Зайкова произнесе малко, само че доста свястно и човешко слово пред народните представители:

" Вече 1300 години на този парещ кръстопът българите се борят за тази земя като една човешка длан, с цел да пребъде. Съвременните българи също биха жертвали живота си, с цел да я има България. Тя е предходна през инциденти, само че постоянно е възкръсвала, тъй като нашият умен народ постоянно е намирал пътя към възкресението. Нашият народ доста пъти ни е казвал къде бъркаме – вие, старите управници, и ние сякаш бъдещите. Дали на митинг, дали в референдум, избори…

Но на 4-ти април ни изпрати в тази зала с една поръка – смяна. Тази смяна, която ще извади България от всички последни места в Европейски Съюз. Защото аз и уповавам се вие желаете да видите в очите на българите щастието от това да не сме най-бедни, най-нещастни и да не сме най-безпросветни. Страната, която е била на 5-то място в Европа по качество на обучение в този момент е на далечното 88-мо от 140 страни. Независимо, че сме разнообразни имаме една обща цел – просперитетът на България и нейното почтено място в Европейски Съюз. Мисля, че нашите предшественици са ни дали и формулата за постигането й и тя е изписана в завета й на фасадата на тази постройка – “Съединението прави силата ”. България и ползите на народа са над всичко. Не забравяйте кой и защо ви е изпратил тук ”, сподели Зайкова, която нямаше написан текст пред себе си.

Веднага след словото й обществените мрежи преляха от суперлативи от сорта на " Мика е велика " и " Бабето е супер ". За мнозина се оказа, че Зайкова е изобретение, макар че от години тя е измежду най-уважаваните български икономисти и пореден критик на ръководството на Бойко Борисов.

Тя е родена на 2 февруари 1942 година в София. Завършила е Минно-геоложкия институт, а по-късно и стопанска система със компетентност " Планиране ". Работила е в Топлоелектрическа централа Марица Изток, Министерствата на химията и индустрията, а от 1994 година до 2017 година бе стопански консултант на президента на КТ " Подкрепа " Константин Тренчев. 

Освен със мощното си слово при започване на съвещанието, за късото време, в което Зайкова оглавяваше 45-ия парламент, блесна и с няколко остри и навременни реплики.

Веднага откакто се разбра, че министър председателят Борисов е подал оставката на държавното управление си документално без да пристигна в Народното събрание, тя не спести персоналния си коментар за този ход.

„ Не искам да разясня, само че това или е позор пред народа и пред вас да пристигна тук и да си подаде оставката, или е неуважение - неуважение към тази институция. Все отново сме парламентарна република ", сподели Зайкова.

По-късно, по време на съвещанието тя спря подвиквания от страна на депутатите от ГЕРБ по адрес на водача на " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова.

„ Не можах да схвана вашето отвращение. Нима не сме най-бедните. Нима България не е страната с единствена минимална работна заплата под 400 евро. Нима нямаме 8,1% разлика сред небогати и богати. Айде да си приказваме истината ", сподели Зайкова.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР