Снимка: БулфотоМалко след извънредното обръщение, в което председателят на националния

...
Снимка: БулфотоМалко след извънредното обръщение, в което председателят на националния
Коментари Харесай

Десислава Радева към министър Сачева: Какво правим с възрастните хора, чиито деца са в чужбина? Кой им помага, пазарува и наглежда?

Снимка: Булфото

Малко след изключителното послание, в което ръководителят на националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски предизвести, че битката с ковид към този момент е борба за физическото ни оцеляване, Десислава Радева направи коментар на събитията.

На страницата си във Facebook брачната половинка на президента Радев укори ръководещите, че оставят без отговор доста от най-важните въпроси и уточни 5 от тях, написа dir.bg.

Преди всичко Десислава Радева упорства да бъде оповестено по какъв начин ще се помогне на бизнеса по време на изключителното състояние. На второ място тя слага въпроса с заемите и дали ще има " банкова, Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите почивка ". След това Десислава Радева обръща внимание на самотно живеещите възрастни хора, за които няма кой да се грижи, пита дали има телефон за помощ и инструкции на хора със подозрения за болест (бел. ред. - 02 807 87 57) и стига до най-важната точка за сигурността и живота на здравните чиновници.

Съпругата на президента се включва в публичния спор в изискване на тежък конфликт сред институциите. На 4 февруари президентът Румен Радев смъкна публично доверието си от държавното управление на Бойко Борисов. Желязната завеса сред " Дондуков " 2 и 1 падна до такава степен, че вместо екипни старания за отбрана на популацията, станахме очевидци на телефонен диалог, в който министър председателят осведоми президента за хода на битката с ковид.

Ето какво гласи постът на Десислава Радева (без редакторска намеса):

" За корона вируса и нас. Сериозно, без музика.

Няколко седмици преди да се появи първият случай у нас бяхме очевидци на едни " говорещи глави " в националните медии, които разясняваха, поясняваха и, да речем, предупреждаваха. Тайно се надявах, че редом с това едни умни глави работят върху проект за деяние, в случай че (когато) засегне и нас. Уви! Имаме изключително състояние, гласувано от Народното Събрание без конкретизиране какво включва то. Появи се предписание на Министъра на опазването на здравето, което внесе малко изясненост по отношение на извънредността. Въпросите, които не ми дават мира, са доста. И включват:

1. Колко средства е отделила страната за справяне с казуса, в това число подкрепяне на бизнеса? Който в близко бъдеще няма по какъв начин да действа пълнокръвно. И да заплаща заплати, налози, осигуровки. (това към министър Горанов и премиера)

2. Ще има ли банкова, Национален осигурителен институт, Национална агенция за приходите почивка, до момента в който трае изключителното състояние, като не пропущаме и бързите заеми? Защото доста хора имат заеми - ипотечни, бизнес, потребителски, а стопанската система ще е в колапс освен в народен, само че и в международен мащаб. (пак към министър Горанов и премиера)

3. Какво вършим с възрастните хора, чиито деца са в чужбина? Кой им оказва помощ, пазари и наглежда? (към министър Сачева и премиера)

4. Има ли телефон, на който хора със подозрения за болест да се обаждат и да получат помощ и инструкции? (към министър Ананиев и премиера)

5. Този е един от най-важните - по какъв начин е обезпечен животът и здравето на хората, които са на фронтовата линия - здравните чиновници (адекватна екипировка и оборудване)? Без тях броя кревати няма никакво значение. За заплатите им няма да повдигам въпрос.(пак към министър Ананиев и премиера)

Ситуацията е спешна. Не единствено у нас, само че и в международен мащаб. Крути ограничения към хората без съответна интервенция на страната няма да свършат работа, мисля.

Господа ръководещи, поемете лична отговорност, с цел да сме наясно кой не си е приключил работата, и вместо да паникьосвате популацията, покажете, че сте помислили за неговото оцеляване ".

  

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР