Снимка: БулфотоЛекарите от Пирогов и служебният здравен мисистър д-р Стойчо

...
Снимка: БулфотоЛекарите от Пирогов и служебният здравен мисистър д-р Стойчо
Коментари Харесай

Лекарите от Пирогов и Кацаров се срещнаха и се разбраха да бъде направена ревизия на проверката на НЗОК

Снимка: Булфото

Лекарите от " Пирогов " и служебният здравен мисистър доктор Стойчо Кацаров се срещнаха и се схванаха да бъде направена проверка на инспекцията на НЗОК.

„ Време беше да създадем такава среща, с цел да понижим напрежението. Проведоха се продължителни диалози, само че страните се схванаха. На всички ви е ясно, че съвсем 100% от нещата, които се изговориха в общественото пространство, не дават отговор на истината. Те по-скоро опетняват името на едната и на другата страна. Ситуацията е доста деликатна ", съобщи Маджаров.

 

Директорът на Българския лекарски съюз изясни в детайли и какво са се разбрали страните: 

" Първо, и двете страни изричат страдание за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение. Второ, откритите административни нарушавания от НЗОК ще бъдат прегледани от способените органи. Трето, имаме доверие на всички лекари от „ Пирогов ", имали сме и продължаваме да имаме, а също по този начин се сплотяваме и към обстоятелството, че е нужна здравна промяна, която да понижи опцията за такива недоразумения ", разясни Маджаров.

„ Удовлетворени сме, че отпаднаха подозренията, които бяха стартирани за някакви нарочни злоупотреби. Съгласихме се, че не трябва да има подобен звук.  Лично помолих служебния министър да предложи смяна напълно в системата на клиничните пътеки ”, съобщи Камен Данов, доктор от „ Пирогов ”.

„ Това беше доста значима среща сред представители на БЛС, лекари от „ Пирогов ” и здравното министерство. Усетихме засегнатост от страна на медиците. Много е значимо пациентите да имат доверие в тях. Поставиха се рационални оферти, които ще обсъдим ", сподели представител на Министерството на здравеопазването. По думите му в идната инспекция няма нищо ужасно.

„ Пирогов “ сега е незаобиколим фактор в здравното обслужване на популацията и не трябва тези недоразумения да бъдат спънка в работата “, безапелационна беше проф. Мария Миланова. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР