Снимка: БулфотоИзпълнителният директор на Пирогов проф. Асен Балтов коментира в

...
Снимка: БулфотоИзпълнителният директор на Пирогов проф. Асен Балтов коментира в
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: Да се спре ходенето по улицата без маска, събирането на много хора в затворени пространства - това ще ни спаси

Снимка: Булфото

Изпълнителният шеф на " Пирогов " проф. Асен Балтов разяснява в ефира настоящи тематики, свързани с ковид.

Натискът върху здравната система постанова да открием още болнични кревати. В огромните лечебни заведения има по 200 кревати за лекуване на ковид-болни и спомагателни кислородни апарати. Това съобщи пред " Неделята на Нова " шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов. 

" Част от преболедувалите ковид имат антитела 3-6 месеца, други по- малко ", сподели още той. 

" Не връщаме пациенти, само че когато някой търси неврологична помощ, а отделението не работи, няма по какъв начин да го поемем ", сподели проф. Балтов, написа Novini.bg. 

" Медиците, които имат антитела, могат да вървят без маски измежду пациентите. Редно е обаче личният състав да бъде добре оборудван. Всеки пациент се приема по протокол ", разяснява специалистът. 

" Антигенните проби ще се закупят от страната и ще са безвъзмездни. Това е най-бързият и сигурен метод за тестване. Резултатът е подготвен за 15 минути ", разяснява шефът на " Пирогов ". 

" Да се спре ходенето по улицата без маска, събирането на доста хора в затворени пространства - това ще ни избави ", разкри проф. Балтов. 

Експертът съобщи, че маските ще ни спасят и от доста заболели от грип, който се чака до месец-два.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР