снимка: БулфотоИмен ден празнуват всички, кръстени с имената Емилия, Емил,

...
снимка: БулфотоИмен ден празнуват всички, кръстени с имената Емилия, Емил,
Коментари Харесай

Днес почитаме Света Емилия. Имен ден за Емилия, Емил, Емо, Ема

снимка: Булфото Имен ден честват всички, кръстени с имената Емилия, Емил, Емилиан, Емилианa, Емилиян, Емилияна, Емо, Ема.
Чества се денят на Св. Емилия. Тя е известна като благочестивата майка на св. Василий Велики и е една от първите, които освобождават своите плебеи и раздават имуществото си. Основава първия девически манастир и проповядва приятелство и тъждество.

Емилия е женският вид на името Емил, което идва от латински (aemilius), и значи противник.
Празнуват още Ема, Еми, Емилиян, Емилияна.
Чества се денят на св. Емилия, която произлиза от богат благороднически жанр. Тя е известна като благочестивата майка на св. Василий Велики и е една от първите, които освобождават своите плебеи и раздават имуществото си.
Тя основава първия девически манастир и проповядва приятелство и тъждество – всичко там се дели по равно и не се прави разлика сред дрипльо и аристократ. Споменаваме тези обстоятелства от живота й, с цел да си напомним хубостта на взаимопомощта, благотворителността и милостта, които по един или различен метод исторически са вплетени в множеството български имена.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР