Снимка БулфотоИ тази година Варна ще се включи в националната

...
Снимка БулфотоИ тази година Варна ще се включи в националната
Коментари Харесай

Кампания по кръводаряване „Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот сега!” за Цветница във Варна

Снимка Булфото

И тази година Варна ще се включи в националната кръводарителка акция точно на християнския празник Цветница. 

Под надпис „ Запалете свещичка, дарете кръв, дарете живот в този момент! ” за 15-та поредна година, на християнския празник Цветница – 1 април 2018 година (неделя), ще стартира Националната акция за поощряване на безвъзмездното и доброволно кръводаряване, научи Moreto.net. 

Тя е проведена от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) и БЧК, с поддръжката на Българската православна черква.

В акцията ще се включи и Регионалният център по трансфузионна хематология (РЦТХ) във Варна, както и доброволци на БЧК, които ще бъдат разполагаем на всички искащи да дарят кръв.

През предходната година в България кръводарители са станали малко над 160 хиляди души, което е с близо 2000 по-малко от 2016 г. В същото време, потребността от потреблението на кръвни артикули нараства. Именно по тази причина, една от главните цели на акцията е да се разпространява значимостта на безвъзмездното и непринудено кръводаряване, което е от изключителна значимост за обезпечаването на задоволителни количества кръв и кръвни артикули, нужни за лекуването на хиляди пациенти. 

Във Варна самодейността ще се организира от 10:00 ч. до 14:00 ч. на 1 и 6 април 2018 година в постройката на РЦТХ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР